Котировките за петрол се покачват в четвъртък, след като ден

...
Котировките за петрол се покачват в четвъртък, след като ден
Коментари Харесай

Цената на петрола се задържа около $52 за барел

Котировките за нефт се повишават в четвъртък, откакто ден по-рано се намалиха при новината, че Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди незабавно систематизиране на средства в размер на 8,3 милиарда $ за битка с ковид COVID-19.

Тези средства ще бъдат изразходвани за ограничения за ограничение на разпространяването на инфекцията, както и за създаване на ваксина.

Майските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на борсата ICE Futures в Лондон нарастнаха с $0.80 до $51,93 за барел. Ден по-рано - в сряда, цената на тези договори спадна $0,73 (1,41%), до Щатски долар 51.13 за барел.

Априлските фючърси за американския WTI в това време нарастнаха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с Щатски долар 0,56 (1,2%) до 47,37 $ за барел. През предходната сесия те поевтиняха с $0,4 (0.85%), завършвайки деня на цена от $46,78 за барел.

Комитетът за наблюдаване на съглашението за ограничение на долива ОПЕК + в сряда не направи рекомендации към страните, които ще проведат среща на 5 и 6 март във Виена.

Препоръката на Комитета би трябвало да остане завладяваща, съобщи министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман пред кореспонденти в сряда вечер. " Трябва да се резервира интригата ", сподели той, отговаряйки на съответния въпрос.

Цената на петролните контракти за идващия месец на Шанхайската интернационална енергийна борса (INE) в четвъртък се намали с 0,2% до 374,2 юана за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР