Котировките на петрола тръгнаха леко нагоре днес в азиатската електронна

...
Котировките на петрола тръгнаха леко нагоре днес в азиатската електронна
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на пазарите в Азия

Котировките на петрола потеглиха леко нагоре през днешния ден в азиатската електронна търговия поради опасенията, свързани с рецесията в връзките сред Саудитска Арабия и Иран.

Американският лек недопечен нефт с доставка през декември нарастна с 4 цента до 56,78 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка през януари, увеличи цената си с 3 цента до 63,55 $ за барел.

Повишението на стойностите на черното злато остава в доста тесни граници под въздействието на мощното нарастване на настоящите кладенци в Съединени американски щати, регистрирано в седмичния отчет на министерството на енергетиката на страната. Това е сигнал за играчите на пазара, че производството на нефт се усилва.

Пазарът следи деликатно какво става в Близкия изток и усилването на напрежението към Ливан. Когато Саудитска Арабия е намесена в такива събития, вложителите следят събитията доста от близко, разяснява анализатор на пазара.

Напрежението сред Рияд и Техеран се изостри след изстрелването на ракета на 4 ноември от йеменски бунтовници, подкрепяни от Иран, която бе прихваната от саудитските покрай Рияд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР