Котировките на петрола се повишиха днес в азиатската електронна търговия

...
Котировките на петрола се повишиха днес в азиатската електронна търговия
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на пазарите в Азия

Котировките на петрола се покачиха през днешния ден в азиатската електронна търговия след информации за спад на американските ресурси на недопечен нефт и възобновилия се оптимизъм на пазарите, подбуден от интернационалните старания в поддръжка на котировките на черното злато.

Американският лек недопечен нефт с доставка през април увеличи цената си с 13 цента до 62,70 $ за барел в азиатската електронна търговия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през май, нарастна с 10 цента до 65,64 $ за барел.

Доставчикът на данни Genscape осведоми за спад с 600 000 барела в Къшинг, Оклахома, където запасите са на най-ниското си ниво от 2914 година. Това намаляване сочи мощно търсене в най-голямата стопанска система в света.

Цените на петрола скочиха доста през миналата нощ поради информациите за спад на запасите в Къшинг, разяснява анализатор на пазара.

Котировките на черното злато потеглиха нагоре и поради мненията на главните производители, които тази седмица се събраха на годишна конференция в Хюстън, с цел да обсъдят предлагането, а то е прекалено поради увеличеното произвеждане на шистов нефт в Съединени американски щати. То пък заплашва напъните на ОПЕК и сътрудниците на картела, измежду които е и Русия, в поддръжка на цените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР