Котировките на петрола се понижиха тази сутрин след неочакван ръст

...
Котировките на петрола се понижиха тази сутрин след неочакван ръст
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след изненадващият ръст на запасите в САЩ

Котировките на петрола се намалиха тази заран след непредвиден растеж на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, който укрепи опасенията от световно пренасищане. Същевременно с това остават и страховете от по-бавно възобновяване на търсенето на фона на възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в международен мащаб

Към 9:20 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 32 цента, или 0,74%  до 42,84 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 28 цента, или 0,67%,  до 41,43 $ за барел.

„ Натрупването на ресурси в Съединени американски щати, комбинирано с възходящите случи на ковид в международен мащаб, накара вложителите да създадат корекции на позицията си “, разяснява Чиоки Чен, основен анализатор в стоковия брокер Sunward Trading.

Американските ресурси от недопечен нефт са нарастнали с 584 000 барела през седмицата до 16 октомври до към 490,6 милиона барела, сочат данните на Американския петролен институт. Очакванията на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад от 1 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР