Котировките на петрола продължиха да се повишават днес в азиатската

...
Котировките на петрола продължиха да се повишават днес в азиатската
Коментари Харесай

Цената на петрола се повишава на пазарите в Азия

Котировките на петрола продължиха да се покачват през днешния ден в азиатската електронна търговия, тласкани нагоре от оценките за спад на американските ресурси и опасенията от вероятно нарушение на доставките от Близкия изток.

Американският лек недопечен нефт с доставка през май увеличи котировките си с 31 цента до 66,83 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, базирайки се на Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през юни, нарастна с 33 цента до 71,91 $ за барел.

Частният Американски петролен институт разгласи нощес, че съгласно неговите планове американските ресурси от недопечен нефт са намалели с 1 милион барела през седмицата, завършила на 13 април. Спадът на запасите тласка цените на черното злато нагоре, тъй като е доказателство за усилване на търсенето в най-големия консуматор на нефт в света.

Анализатори отбелязва въпреки всичко, че рисковете от нарушавания на предлагането на нефт, дължащи се на геополитическото напрежение в Близкия изток са по-голям фактор за повишаването на черното злато.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР