Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин в Азия, поемайки

...
Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин в Азия, поемайки
Коментари Харесай

Цените на петрола поеха надолу

Котировките на петрола поеха надолу тази заран в Азия, поемайки си мирис в края на седмица с огромни облаги, до които докара браншовата стачка в Норвегия, повишила вероятността за спад с 25 % на доставките от водещия производител, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време референтният за Европа вид Брент от Северно море поевтиня с 24 цента до 43,10 $ за барел, откакто през вчерашния ден цената му скочи с над 3 на 100.

Американският лек недопечен нефт изгуби 21 цента от цената си и един барел се търгуваше за 40,98 $ за барел в днешната азиатска електронна сесия. Вчера и този договор се обезцени с над 3 %.

И двата сорта са напът да отчетат 10-процентова седмична облага - първата от три седмици. Възходящата наклонност бе провокирана от вероятността за по-оскъдно предложение на суровината при спиране на производството в Северно море поради протестните дейности на норвежките петролни служащи.

Това би могло да засегне близо един милион барела дневно недопечен нефт, предизвестяват от ANZ Research.

Норвежката петролна компания и представители на чиновниците ще се срещнат през днешния ден с назначен от страната медиатор в опит да сложат завършек на стачката, която заплашва да лиши страната от към една четвърт от добива на нефт и газ.

Наблюдателите на пазара се готвят и за въздействието на урагана Делта върху производството в Съединени американски щати. До момента там е спряна близо 1,5 милиона барела дневна продукция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР