Котето е сгъваема стоманена кука, която сапьорите използват, за да

...
Котето е сгъваема стоманена кука, която сапьорите използват, за да
Коментари Харесай

На фронта руснаците минират трупове на свои войници frognews.bg

" Котето " е сгъваема стоманена кука, която сапьорите употребяват, с цел да извадят мини-капани, наречена по този начин поради прибиращите се щипки, които излизат като котешки нокти, написа още Ройтерс.

" Избухна и взриви и двамата, само че ние бяхме добре, популярност Богу. "

Окупационните съветски войски са заложили противопехотни мини и мини-капани на стотици километри по украинския фронт, тактичност, която командирите на Киев разказват като главната причина, заради която дълго чаканата им лятна контраатака се забави.

 

За разчистващите мините като Володимир всеки ден носи гибелен риск, до момента в който се пробват да обезопасят терена, първо, с цел да могат да напреднат бойците, и в последна сметка, с цел да могат цивилните да се приберат вкъщи.

 

" Губим по един сапьор всеки ден, ранен или мъртъв. Това е рискова работа. И без значение дали цяла бригада напредва или към 12 момчета излизат на задачата си, постоянно сапьорите са първите. Това е доста рисково ", споделя той.

 

Руснаците " минират всичко. Отворени порти, кутии и сандъци, даже играчки ", отбелязва той. Дори личните си мъртви: " Те знаят, че нашите медицински групи за евакуация подвигат ранените и мъртвите, под които по-късно намират тези експлозиви. И това е доста рисково за нас. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР