Котенце вече втори ден бедства, покачено на дърво, докато институциите

...
Котенце вече втори ден бедства, покачено на дърво, докато институциите
Коментари Харесай

Котенце втори ден бедства на дърво в Пловдив, докато институциите си прехвърлят отговорността

Котенце към този момент втори ден бедства, покачено на дърво, до момента в който институциите си трансферират отговорности и отговорности. За нечовечната обстановка описа пловдивчанка, която се свърза с TrafficNews , откакто от тел. 112, Община Пловдив и неправителствената организация „ Четири лапи “ декларират, че няма по какъв начин да спомагат на животинчето.

„ Вече втори ден котето мяука оглушително от дървото до пешеходната алея на Бунарджика, качило се е доста на високо. Малко е и явно не може да слезе единствено. От институциите обаче отхвърлят да спомагат заради разнообразни аргументи “, завява Калина Давчева.

Аргументът, с който са отклонили опцията да оказват помощ, е още по-крещящ – „ Нека оставим на природата котето, то ще се оправи “.

„ След като се обади на 112, оттова ми споделиха да звънна на Пожарната. Потърсих ги, само че ми споделиха, че няма по какъв начин да слагат стълба на дървото, тъй като не е статично. Потърсихме „ Четири лапи “, само че те нямат централа в града и ни препратиха към Общината. От общината също споделиха, че няма по какъв начин да спомагат и ни препратиха към предходните институции. В общи линии всички си трансферират топката, до момента в който котето към този момент втори ден е горе “, разочаровано разяснява Давчева.



Припомняме, че в чужбина за сходни проблеми употребяват вишки, с които пловдивска пожарна също разполага.

Други жители пробвали да привлекат животинчето, като сложат храна на покрива на близкия ресторант. Това обаче не дало резултат.

По всичко проличава, че повода котето да стои втори ден покатерено на дървото не е предпочитание, а неспособност да се придвижи единствено до долу.

Любопитно – продължаваме да гоним европейския стандарт на живот, модели на работа на институции, стратегии за развиване и какво ли още не. Питаме се обаче, когато стане миг за действане, дали не продължаваме да прилагаме един обичан метод, който гласи, че споделената отговорност е трансферираната.

В умозаключение питаме Общината - Защо отменяме новогодишната заря, с цел да не стресраме животните, откакто тогава, когато те имат потребност от действителна помощ, отхвърляме да им я дадем?

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР