Котарашки са първите български музиканти, които влизат в селекцията на

...
Котарашки са първите български музиканти, които влизат в селекцията на
Коментари Харесай

Котарашки с концерт на международния фестивал ФРАНКОФОЛИ във Франция през юли

Котарашки са първите български музиканти, които влизат в селекцията на артистите в един от най-старите и известни в Европа фестивали за модерна музика Франкофоли в Ла Рошел /Francofolies de la Rochelle/, Франция. Те ще свирят на 14 юли т.г., в последния ден на фестивала и народен празник на страната.
Българските музиканти ще имат шанса да свирят на отворена сцена, пред многохилядните почитатели на фестивала, който всяка година събира за събитието в Ла Рошел към 150 000 аудитория.
Участието им е самодейност и част от календара на Българския културен институт в Париж в партньорство с най-големия интернационален фестивал за франкофонска музика Франкофоли. Тази година той ще има своето 35-то издание във Франция и общо 8 изнесени издания по света, след които в Монреал /Канада/, Спа/Белгия/, Нова Каледония, както и това в Благоевград, което се организира от 2015 година до в този момент.
Никола Груев - Kottarashky е едно от извънредно забавните музикални феномени на актуалната българска музика. Издава го берлинския лейбъл Asphalt Tango. Смесва детайли от фолклор с рок, фънк, блус, джаз, електорнна музика. Стилът му е извънредно различим, на частите му танцуват в клубове по целия свят.
За годините на съществуването му, от сцената на Франкофоли в Ла Рошел са пяли най-големите международни френски звезди, измежду които Азнавур, Джон Холидей, Патрисия Каас, Силви Вартан, Ванеса Паради, Рено, Буена Виста Соушъл клуб, както и трансформиралите се през днешния ден в идоли за почитателите ЗАЗ, Мика, ДЖ Снейк, Имани, Шарлот Гейнсбург, Давид Гета и други
Франкофоли възвръща своето осъществяване в България през 2015 година след 20 годишно спиране. Тази година фестивалът ще се организира в Благоевград за 5-ти следващ път на 21 и 22 юни с концерти на френската поп-звезда Кенджи Жирак, една от най-актуалните американски изпълнителки LP, френската електро-суинг тайфа Караван Палас, Дан Балан и румънските звезди от Моранди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР