Кот д`Ивоар спечели Купата на африканските нации. На финала в

...
Кот д`Ивоар спечели Купата на африканските нации. На финала в
Коментари Харесай

Кот д'Ивоар триумфира с Купата на Африка след обрат срещу Нигерия

Кот д`Ивоар завоюва Купата на африканските народи. На финала в Абиджан домакините на шампионата стигнаха до поврат с 2:1 против Нигерия.

За " слоновете " това е трети успех в Купата на африканските народи след 1992 и 2015 година, като отборът се изравни точно с Нигерия във безконечната класация. Кот д`Ивоар стана първият хазаин, който печели шампионата, след Египет през 2006.

Успехът на домакините е още по-впечатляващ, защото те едвам излязоха от групата си, където приключиха на трето място след Екваториална Гвинея и Нигерия. Кот д`Ивоар продължи на осминафиналите като четвъртия най-хубав тим измежду приключилите на трето място в групите си. Федерацията уволни селекционера Жан-Луи Гасе по време на шампионата, а на негово място беше застана краткотрайният ментор Емерс Фае. В елиминациите отборът победи предходния първенец Сенегал с дузпи на осминафиналите, Мали с 2:1 след продължения на четвъртфиналите и Демократична република Конго с 1:0 на полуфиналите.

Кот д`Ивоар имаше преимущество през първото полувреме и насочи няколко удара, само че по този начин и не съумя да стигне до сериозен късмет за гол. В 38-ата минута обаче Нигерия поведе. Капитанът Уилиям Трост-Еконг се разписа с глава след центриране от корнер. Това беше третият му гол в тазгодишното издание на шампионата и общо четвърти в кариерата, с което той стана най-резултатният бранител в историята на Купата на африканските народи.

След почивката Кот д`Ивоар продължаваше да натиска, а Нигерия най-вече се защитаваше. В 62-ата минута Франк Кесие изравни резултата след удар с глава. Домакините сътвориха още няколко положения. В 81-ата минута Себастиан Алер вкара победния гол, откакто отклони топката след центриране.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР