Костариканецът Виктор Спига, когото полицията задържа в италианския град Асколи

...
Костариканецът Виктор Спига, когото полицията задържа в италианския град Асколи
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството на жена в София е задържан в Италия. Най-вероятният мотив е ревност

Костариканецът Виктор Спига, който полицията задържа в италианския град Асколи Пичено, е упрекнат за ликвидиране по изключително нечовечен метод на някогашната си другарка Алена Щерк. Това оповестиха на взаимен брифинг прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи в понеделник.

Основната версия, по която работят проверяващите, е, че убийството е предизвикано от ревнивост и поради връзката, която са прекратили преди няколко месеца.

47-годишната жена беше открита мъртва на 29 май в региона на Радомир, само че се счита, че убийството е осъществено през нощта на 27 против 28 май.

По тялото и по главата на дамата са открити следи от голям брой удари. Щерк е получила и контузия, несъвместима с живота, сподели заместител градският прокурор Иво Илиев.

Разследващите считат, че убийството е осъществено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Има доказателства, че тялото й е било превозено в автомобила й, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвинения - Виктор. Той е напуснал България с автомобил към Гърция, откъдето се е придвижил с ферибот до Италия. Задържан е от управляващите там.

Това е следващото ликвидиране на жена в България, за което е обвинен нейният сегашен или някогашен сътрудник. От началото на 2021 година в България над 15 дами са от мъже и съвсем във всички случаи обвинени за убийството са техни сътрудници, съпрузи, синове. Официална статистика за тези убийства обаче липсва. Последният случай, който притегли публичното внимание, беше на Евгения Владимирова, за чието ликвидиране.

Държавата не събира и данни за случаите на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола. Според разнообразни изследвания е претърпяла физическо и/или полово принуждение.

* Гореща телефонна линия за потърпевши от принуждение на телефон: 0800 1 8676 и 02981 76 86

Връзка с фондация “Асоциация Анимус “ може да бъде осъществена и на имейла им [email protected]

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Нито е толкоз на ниска цена, нито без конкуренция. Може ли България без нефт от Русия  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР