Костадинов не е уволнен от системата на МВР, а ще

...
Костадинов не е уволнен от системата на МВР, а ще
Коментари Харесай

Вътрешният министър отстрани шефа на МВР в Пловдив, който отказа да подаде оставка


Костадинов не е уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи, а ще заеме друга служба към Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи.

Вчера министър Калин Стоянов изиска оставката на шефа на пловдивската полиция заради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и митингите на хората там.

Днес, след среща с протестиращите, Васил Костадинов обясни, че законът не планува той да си подаде оставката.  " Аз съм назначен по закон, в който " оставка " не съществува като разбиране. Има други форми ", сподели Костадинов и добави, че персонално той и екип криминалисти са разкрили убийството на младия мъж в Цалапица.

Началникът на Районното ръководство на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев също разгласи, че не счита да напуща поста си. На среща с бащата на Димитър Малинов Керпиев признал, че има пропуски в следствието, само че не считал за нужно да се отдръпна. 

Днес в районното ръководство стартира инспекция на инспектората на Министерство на вътрешните работи.

По заповед на министъра инспекция тече и регионалната дирекция в Пловдив. Тя би трябвало да обясни в елементи подхванатите от чиновниците дейности по следствието на убийството на 24-годишния Димитър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР