Костадин Стойков написа разтърсваща изповед във Фейсбук по повод смъртта

...
Костадин Стойков написа разтърсваща изповед във Фейсбук по повод смъртта
Коментари Харесай

Потресаваща изповед от Петрич: Скачали върху главата на падналия Самуил Кацарски! В града става все по-лошо

Костадин Стойков написа разтърсваща изповед във Facebook във връзка гибелта на предприемача Самуил Кацарски. Както ви информирахме той издъхна, откакто бе пребит от двама души. В дребния югозападен град Петрич жителите излязоха за следващ ден по улиците на спокойно бдение в памет на пребития до гибел собствен съгражданин.

Те оставиха цветя и възпламениха свещи, изписвайки " Самуил " на мястото на улицата, където той бе пребит съвсем до гибел.

Петрич е дребен град.
Познавам убития мъж.
Познавам и единия от причинителите.
Споделям огорчението си с една моя близка.
През цялото време тя непрестанно повтаря:
" Жалко за хубавото дете, тъпо за хубавото дете! "
Попитах я: За какво дете става дума?
" Знаеш ли какво хубаво момиченце има единия от биячите.
Малко и хубаво, като китка.
Преди този случай се молеше на татко си: Хайде бе тате,
по кое време ще ми закачиш люлката на двора? "
Признавам си, трябваше ми време да превключа.
Бях покъртен!
Един млад мъж умря.
Двама други отиват в пандиза.
Едно малко дете ще пораства без татко.
Една огромна покруса.
За фамилията на убития.
И за други фамилии.
Картината става по-голяма и по-лоша.
Къде сме ние в цялата скица?
Млади и здрави мъже не работят.
Пият, бият се, продават или създават дрога.
Това не е от през днешния ден.
Проблемът ще се задълбочава.
Тази жертва го сподели!



44-годишният петричанин умря седмица, откакто на 23 май беше грубо обичай от двама млади мъже пред непрекъснато заведение в града.

Според очевидци, побойниците: 24-годишният Павел Тасков и Кристиян Кожовски на 27 година били пияни и дрогирани, когато нападнали Самуил. Те го ритали, до момента в който изгубил схващане.

Един от мъжете го блъснал с бутилка и когато паднал, двамата скачали върху главата му, твърди " Труд ".

Раненият беше откаран в болница в Петрич , а по-късно превозен в клиника в София с черепно-мозъчна контузия, само че лекарите не съумяха да спасят живота му.

Пребитият до гибел Кацарски бе притежател на оранжерия и на най-големия цветарски магазин " Орхидея " в града. Всички в Петрич го познавали и обичали.

" Това беше Самуил - работа, усмивка, хубост, възторг! И беше погубен! Убит от наркоманите, от нашето безмълвие и толерантност към това, което се случва в нашия град! Нека спрем да мълчим! ", приканиха в обществените мрежи поданици на града, които към този момент два дни след вестта за гибелта му провеждат бдения в памет на своя съгражданин.



Оказва се, че във съдбовната нощ Самуил е опитал да предотврати ескалация на спор сред две компании, споделят от прокуратурата. В този миг с него е бил Тодор Бошнаков, който става и очевидец на побоя.

" След това всичко се случи доста бързо, за 3 секунди, Самуил направи забележка на момчетата по отношение на държанието, държанието, напрежението ескалира, експанзия от тяхна страна за 2 секунди докара до тоя съдбовен край ", изясни той.

След удар Самуил пада на земята, където още веднъж е ритан, а агресорите бягат. Тодор се втурва да му помогне.

" Реагирах със лични сили, аз видях, че той беше доста неприятно ударен, кървеше и беше посинял, гълташе си езика, на няколко пъти се пробвах да му изваждам езика, след това към този момент не съумях. За страдание, раните бяха доста съществени, не знам каква е тази дума, на света съществува ли такава дума, която може да отключи толкоз огромна експанзия против човек ", добави Бошнаков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР