Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за община

...
Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за община
Коментари Харесай

Борбата за кметското място в Пловдив, ето кои са кандидатите

Костадин Димитров е претендентът за кмет на ГЕРБ за община Пловдив. Това разгласи на конференция водачът на партията Бойко Борисов. Един на пръв взор спокоен и безмълвен човек, което може би е достолепие, само че и доста трудолюбив, сподели Борисов. По думите му акцията на партията ще е положителна и ще показа направеното за града при ръководството на ГЕРБ.

Това, че участваме в " сглобката " ще даде опция да оказваме въздействие и да оказваме помощ на община Пловдив, тъй като огромните планове имат потребност от дофинансиране, сподели Борисов. Лидерът на ГЕРБ уточни, че " претендентите на нашите некоалиционни сътрудници са слаби ". От два месеца са на терен и вървят единствено надолу, тъй като има единствено хейт, добави Борисов. Той уточни, че би трябвало да водят такава акция, че като се върнат в Народното събрание още веднъж да имат болшинство. На въпрос биха ли подкрепили при балотажи претенденти на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), Борисов отговори, че там където има подобен, ще го създадат, " считам, че е обикновено ".

На въпрос от публицисти за какво се бави оповестяването на претендента на ГЕРБ в София Борисов отговори, че изборът е сложен, тъй като има шест доста положителни кандидатури. 

Костадин Димитров е кмет на регион " Тракия " в Пловдив три мандата - от 2011 година насам. Преди това е работил като заместник-кмет в регион „ Централен ” и в частния бранш. Той има магистър по математика от Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ”. Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Ръководството на партията в Пловдив разгласи и листата с претенденти за общински съветници, както и кандидатурите за районни кметове в Пловдив. Трима са от младежката организация на партията. За регион " Централен " претендент е сегашният кмет Георги Стаменов. За регион " Тракия " е Георги Гатев, за " Западен " - Ангел Славов, за " Южен " - Атанас Кунчев, за " Северен " - Илиян Лалев и за " Източен " - Емил Русинов.

Партия „ ИТН “ (ИТН) записва в Общинската изборна комисия (ОИК) в Пловдив претендентите си за кмет, районни кметове и общински съветници. „ Явяваме се независимо, без поддръжка от компании и други политически обединения. Влизаме в борбата не, с цел да отчетем нещо, а да се борим за победа “, сподели пред публицисти претендентът за кмет на партията Станислав Балабанов. 

Балабанов изрази вяра, че пловдивчани ще вземат осведомено и вярно решение. Ако те гласоподават доверието си на Има Такъв Народ, ще работя да запитвам тях за решенията за града посредством локални референдуми, ще приключим всички инфраструктури планове в период, тъй като целият град е в ремонт, ще работим за построяването на детска болница, ще почистим коритото на река Марица и ще създадем цялостна инспекция на предходните ръководства, сподели претендентът за кмет на Има Такъв Народ.

Кандидатите за районни кметове на партията са: за „ Централен “ - Йордан Ангелов, за „ Южен “ – Тервел Борисов, за „ Западен “ – Красимир Иванов, „ Източен “ – Васил Петлешков и за „ Тракия “ – Димитър Станков.

В листата на Има Такъв Народ за общински съветници вземат участие 26 претенденти, които по думите на Балабанов, са с партията от учредяването ѝ. Водач на листата е Ивайло Димов, който по обучение е преподавател.

" Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) показаха общата си кандидатура за кмет на община Пловдив Ивайло Старибратов пред симпатизанти на партиите в Епископска базилика на Филипопол. Един от огромните ни критерии за избор беше преди да бъде политик, претендентът да е държавник, уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Според него, в случай че Старибратов завоюва доверието на гласоподавателите, Пловдив ще стартира своята смяна.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов уточни, че Пловдив съдържа опцията да промени цялата страна, тъй като може да промени моделът на моноцентричност, при който всичко се случва в един град. Пловдив е естествената столица на културата, а Старибратов е естественият кмет на този град, добави Иванов.

Кандидатът за кмет си сложи четири съществени целта: градска инфраструктура и цифровизация, чист град, бизнес среда и обучение, и просвета, и туризъм. Първият ни приоритет е да създадем по-добър живота на пловдивчани, уточни Старибратов.

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " показа претендентите си за кмет на община Пловдив, кметове на региони и листата за общински съветници на конференция в Националния пресклуб в града. Девизът на обединението е " Повече за Пловдив ", уточни претендентът за кмет арх. Костадин Палазов. По думите му главните цели на " Българска социалистическа партия за България " са свързани с инфраструктурата, превоза, зелената система, образованието и културата в града.

От обединението си слагат задания като създаване на цялостна визия на основни булеварди и улици с тежък трафик, прецизен надзор на превозвачите в градския превоз, основаване на мобилни приложения, свързани с услуги и информация от община Пловдив. По отношение на образованието от " Българска социалистическа партия за България " ще се концентрират в построяването на нови детски градини, подкрепяне на учебните заведения, университетите и работодателите за по-добро кадрово застраховане, възобновяване на системата от здравни кабинети в образователните заведения, възстановяване на столовото хранене на учениците. В предизборната си стратегия са заложили повече зелени площи и запазване на съществуващите такива, нови велоалеи, възстановяване на сметосъбирането и разчистване на града с машини. В културната сфера предпочитани за обединението ще бъдат ремонтът на Концертна зала, преустройството на кино " Космос " и Пловдивската опера, за чието ново помещение оферират постройката на Централна поща в Пловдив.

Кандидатите за кметове на региони са: Минка Сърнешка за " Централен ", Мартин Стойчев за " Северен ", проф. Христо Бозуков за " Южен ", Наум Китанов за " Западен ", Димитър Джевизов за " Източен " и Анелия Кирова за " Тракия ". Листата с претенденти за общински съветници на обединението е от 45 души. Водач е Калин Милчев, който уточни, че залагат на взаимно ръководство с гражданското общество.

Арх. Костадин Палазов е роден в Пловдив. Завършил е висшето си обучение в София във Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) (днес Университет по архитектура, строителство и геодезия). През професионалната си кариера е работил като архитект-проектант и основен проектант на кметство в община Пловдив. Към момента е шеф на частна компания, която работи в областта на градоустройството, жилищното, публично и промишлено строителство. Носител е на национални и интернационалните награди в региона на архитектурата.

Партия „ ГЕРБ “ записва в Общинската изборна комисия (ОИК) - Пловдив кандидатската си листа за общински съветници в община Пловдив за присъединяване в локалните избори на 29 октомври 2023 година Водач на листата е Костадин Димитров, който е и претендент за кмет на града от ГЕРБ. Втори след него е Йордан Илиев - общински консултант в последния Общински съвет и някогашен шеф на общинско дружество " Старинен Пловдив ".

Листата е:

1.     Костадин Димитров
2.     Йордан Илиев
3.     Иван Стоянов
4.     Димитър Колев
5.     Радослава Ташкова
6.     Стефан Шилев
7.     Георги Василев
8.     Атанас Узунов
9.     Слави Георгиев – гражданска квота
10.Вера Тоскова
11.Златин Велев
12.Аргир Аргиров
13.Спас Шуманов
14.Гошо Къчков
15.Веселин Маневски
16.Димитрина Сербезова
17.Иглика Казанджиева
18.Христина Кашилска
19.Йосиф Танев
20.Десислава Георгиева
21.Станислава Лулчева
22.Адриана Генчева
23.Пламен Панов
24.Иван Вичков
25.Десислава Христозова
26.Петър Ганев
27.Станимир Чолаков
28.Данаил Димитров
29.Златка Алдженаби
30.Валентин Василев
31.Петър Троянов
32.Ангел Хаджийски
33.Красимир Тодоров
34.Валерия Славова
35.Анастасия Маташева
36.Румяна Герджикова-Благоева
37.КольоПашов
38.Симона Кекеманова
39.Цвета Дачева
40.Петя Китукова
41.Николай  Арабаджиев
42.Кирил Брандийски
43.Чавдар Митовски
44.Живка Йовчева
45.Анета Господинова
46.Петя Петкова
47.Стефан Дедев
48.Никола Ташев
49.Златка  Пеева
50.Даниела Митева
51.Красимира Чаушева

Общинската изборна комисия в Пловдив записва претендента за кмет на ГЕРБ Костадин Димитров за присъединяване в локалните избори на 29 октомври 2023 година в община Пловдив.

Димитров има висше обучение, магистър е по математика от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”. Той е кмет на регион „ Тракия ” – Община Пловдив трети мандат. Преди това е работил като заместник-кмет в регион „ Централен ” и в частния бранш.

Костадин Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен играч е по таекуон-до ITF – републикански първенец, член на Националния тим, интернационален инструктор и интернационален арбитър, занаятчия по таекуон-до ITF, треньор на доста европейски и международни първенци, уредник на Световното състезание по таекуон-до ITF 2015 година и на Световното състезание по таекуон-до ITF 2019 година в Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР