Костадин Ангелов: Оптимистичните срокове за строителството са 4-5 годиниСлед спор

...
Костадин Ангелов: Оптимистичните срокове за строителството са 4-5 годиниСлед спор
Коментари Харесай

НС даде 30 дни на здравния министър да внесе план за ускорено изграждане на Национална детска болница

Костадин Ангелов: Оптимистичните периоди за строителството са 4-5 години

След спор в пленарната зала депутатите одобриха решение за създаване на Национална детска болница. 

В него е записано, че в период до 30 дни министърът на опазването на здравето би трябвало да внесе в Народно събрание проект за ускорено създаване на болничното заведение, а по-късно всеки месец  да дава доклад за напредъка по плана. Ще бъде основана и профилирана интернет страница, на която ще се разгласява цялата информация, обвързвана с построяването на болничното заведение.

Въпреки, че сред другите политически сили царува консенсус за това, че такава болница би трябвало да бъде построена, вносителите на плана на решение трябваше да дават отговор на сериозни въпроси на опозицията, осведоми БНР.

От Българска социалистическа партия желаеха точни периоди, с цел да се знае дали строителството върви в график. Отговорът на ръководителят на Здравната комисия Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, който е един от вносителите на плана.

" Оптимистичните периоди са към 4-5 години. Реалистичните периоди за мен са малко по-големи, а има и песимистични периоди, които са 7-8 и по този начин нататък ", разяснява той.

А на рецензиите на Българска социалистическа партия за мястото, определено за градеж на Националната детска болница, Ангелов отговори:

" Аз споделям всички ваши терзания и страхове, единствено че в случай че променим сега мястото, значи да забавим плана с още 4-5 години ".

Красимир Събев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предложи Министерството на здравеопазването да промени наредбата за специализации, с цел да се подсигурява кадровото застраховане на болничното заведение. От опозицията показаха подозрение, че това решение нарушава Конституцията, тъй като вменява на Народно събрание функционалности на изпълнителната власт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР