Коста Рика ще черпи вдъхновение за тежката група Е на

...
Коста Рика ще черпи вдъхновение за тежката група Е на
Коментари Харесай

Коста Рика се закани на Испания и Германия

Коста Рика ще черпи ентусиазъм за тежката група Е на Мондиал 2022 от чудесната акция през 2014-а година, а в това време ще се опитат да не помнят разочарованието от Русия 2018, съобщи капитанът на националния тим Брайън Руис. Малката централноамериканска страна се класира за трето следващо присъединяване на Световни финали.

Преди четири години костариканците взеха единствено точка в групата си, само че в Бразилия бяха тоталната сензация откакто оглавиха Групата на гибелта в компанията на три международни първенеца – Италия, Англия и Уругвай. Сега също няма да им е елементарно – би трябвало да се борят с Германия, с неуморимите японци и с Испания, с която започват в сряда.

Шестима от футболистите в Коста Рика са на 30 години или повече, като бяха и на финалите в Русия, включително Руис, вратарят Кейлор Навас и Хоел Кембъл. Но и за тримата това е трето следващо Световно.

" Ние сме дружно от 12 години, имам поради нас, капитаните. Опитваме се да водим националния тим напред. В този тим има мощ и имам вяра, че на идващото Световно състезание още веднъж ще бъдем там, съобщи 37-годишният Руис.

За нас първият опит беше през 2014-а година. Съвсем за малко не успяхме да стигнем още по-напред. Това, което се случи, че се обединихме като колектив толкоз мощно, че сме дружно още на две Световни шампионати. И сме се дружно. В Бразилия постигнахме страхотни неща. В Русия можехме да се представим по-добре. Но както споделих, като тим сме мощни и психически сме устойчиви. А и се променихме. Не се одобряваме като дребен тим. Мога да кажа, че съвсем постоянно сме любимци в КОНКАКАФ. Може да сме дребна страна, само че фантазиите ни са огромни ", споделя още Руис, който беше и главният събеседник на медиите.

Коста Рика се води от колумбийският треньор Луис Фернандо Суарес, самичък определяйки се като деец. Той беше отпред на Еквадор на Световното през 2006-а година в Германия, а през 2014-а заведе и Хондурас в Русия.

Суарес в този момент класира и Коста Рика, с цел да се трансформира в шестият треньор в историята, който води друг тим на три Световни шампионати.

" Ако има прочувствено доста мощна група, която съм управлявал, това е тази. Имаме доста опитни играчи, които могат да прибавят зрялост към младите – и на терена, и отвън него. Имахме една година да се учим на групова игра. Но този тим е с доста мощен нрав и имам положително предусещане какво ще реализираме ", изяснява 62-годишният треньор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР