Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония в

...
Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония в
Коментари Харесай

Коста Рика бързо забрави за шока срещу Испания и надхитри Япония

Коста Рика реализира изненадваща победа с 1:0 против Япония в мач от група „ Е “ на Мондиал 2022. Успехът бе реализиран единствено четири дни след загубата с 0:7 от Испания.

Първото полувреме бе извънредно скучно и положения пред двете порти липсваха. След почивката " самураите " заиграха много по-добре и преобладаваха. В 46-ата минута влезлият като запаса Такума Асано и Хидемаса Морита бяха забъркани в най-сериозната заплаха пред вратата на Коста Рика досега. Морита напредна в офанзива и стреля, само че Кейлор Навас отрази удара му. В 70-ата японските футболисти отново заплашиха вратата на противника, само че без да се стигне до попадение.

Така се стигна до 81-ата минута, когато с единствения си прецизен удар костариканците стигнаха до успеха. Автор на попадението бе Кайшер Фулър. Две минути преди края на постоянните 90 отборът на Япония можеше да изравни след безредие в наказателното поле на Коста Рика, само че Навас се намеси чудесно и не разреши на Даичи Камада да осъществя.

Този резултат е добре пристигнал и за отбора на Германия, които беше притиснат до стената след провалянето от " самураците " в първия си мач.

Към момента три състава в групата имат по 3 точки в актива си. Начело са испанците, които имат мач по-малко от идващите го Япония и Коста Рика, които са надлежно на второ и трето място в подреждането. Четвъртата позиция се заема от Германия, който довечера ще се изправи против Испания. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР