Косовският премиер зове за още войски на НАТОПремиерът на Косово

...
Косовският премиер зове за още войски на НАТОПремиерът на Косово
Коментари Харесай

Курти: Сърбия иска да минира Балканите

Косовският министър председател зове за още войски на НАТО
Премиерът на Косово Албин Курти упрекна Сърбия, че е маша на Русия на Балканите и проводник на имперската политика на Москва.

В изявление за италианския в. “Стампа ” Курти дефинира режима в Белград като най-клиентелистки и непосредствен на Кремъл в района, като президентът Александър Вучич копирал Владимир Путин във всичко.

“Мисля, че Сърбия желае да бъде една дребна Русия на Балканите, където Република Сръбска от Босна и Херцеговина ще стане една дребна Беларус, а Черна гора ще се трансформира в Украйна ”, декларира Курти и добавя, че “за Северно Косово рискът е да се трансформира в Приднестровието, както е в Молдова ”.

Според косовския министър председател Сърбия желае да се настани трайно в част от територията на Косово, която на процедура и в този момент направлявала, като по този метод минира мира в цялата страна, на Балканите и в Европа.

Като най-голяма опасност за мира в страната му и района Курти дефинира 48-те сръбски военни оперативни бази край границата с Косово и на не повече от 5 км във вътрешността в сръбска територия. Техният персонален състав бил от редови бойци, жандармеристи и задгранични наемници, на първо място от частната съветска войска “Вагнер ”.

Курти показва още, че сега Косово било границата на НАТО с Русия, като упорства Алиансът да изпрати незабавно спомагателни военни елементи в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР