Косовският премиер Албин Курти заяви, че по време на срещата,

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че по време на срещата,
Коментари Харесай

Косово: Сърбия е подготвяла убийството на Курти в Скопие

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че по време на срещата, която е имал със сестринските социалистически партии в Скопие, е получил информация за " многочислени закани от лица и структури, които имат корени в формален Белград ", оповестява Радио-телевизия на Косово (RTK) и прибавя, че " има информация за опит за ликвидиране на Курти " .

" Когато пристигнах в Скопие, не се почувствах заплашен, само че видях, че има доста полицейски сили, които се притесняваха от срещата, която организирахме, на която представителят на Германската социалдемократическа партия Ларс Клингбайл беше специфичен посетител ", сподели Курти, съгласно РТК. Медията заяви, че " надеждни източници от институциите за сигурност на Косово " са им споделили, че незабавно след съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са получили информация, че " Сърбия се пробва да убие Курти в Скопие " .

На собствен ред Министерство на вътрешните работи на Северна Македония реагира, че не е имало опити за ликвидиране , заяви Косово онлайн. Говорителят на Министерство на вътрешните работи Тони Ангеловски в изказване за " Телеграф " увери, че не е имало опит за ликвидиране на Курти.

" Информираме ви, че по време на визитата на косовския министър председател Албин Курти в Скопие не е имало опити за неговото ликвидиране. Що се отнася до сигурността по време на визитата на премиера Курти, тя беше проведена съгласно авансово избрани правила и оценки за сигурността ", сподели Ангеловски, представен от сръбския в. " Данас ".

Курти сподели пред кореспонденти след завръщането си от Скопие, че се е чувствал в сигурност там, макар заканите " от лица и структури, които имат корени в формален Белград ". 

Видеото е архивно: " Косово: Ако Вучич влезе в страната без позволение, ще бъде арестуван "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР