Косовският премиер Албин Курти коментира, че лидерите на Русия и

...
Косовският премиер Албин Курти коментира, че лидерите на Русия и
Коментари Харесай

Курти: Путин и Вучич вече не трябва да се срещат, за да постигнат споразумение

Косовският министър председател Албин Курти разяснява, че водачите на Русия и Сърбия в този момент реализират съглашение посредством телефонни диалози и, че не е належащо да се срещат още веднъж, с цел да реализиран съглашение.

В twitter във връзка постигнатото през вчерашния ден съглашение сред президентите на Сърбия и Русия Александър Вучич и Владимир Путин, което се отнася за доставката на Сърбия с съветски газ, Курти напомни и изказването на Вучич от 2021 година.

„ Те даже не би трябвало да се срещат още веднъж: споразуменията сред Путин и Вучич в този момент се реализират посредством телефонни диалози. Но ето какво сподели Вучич за Косово след 19-ата си среща с Путин в Сочи на 25 ноември 2021 година “, сподели Курти, който показа фотография на Вучич и Путин с текста на изказването на Вучич от Сочи.

" Говорих за двойни стандарти и постоянно двуличие в интернационалните връзки. Президентът Путин схваща защо приказвам, само че ме помоли за спомагателни пояснения, тъй че говорихме за Северно Косово и аз го демонстрирах на картата ", сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР