Косовските власти обявиха в сряда, че отлагат за неопределен период

...
Косовските власти обявиха в сряда, че отлагат за неопределен период
Коментари Харесай

Косово отлага членството си в ЮНЕСКО и Интерпол

Косовските управляващи оповестиха в сряда, че отсрочват за неустановен интервал от време подаването на молба за приемането на страната в културната организация на Организация на обединените нации ЮНЕСКО и в интернационалната организация за престъпна полиция Интерпол, съобщи БГНЕС.
По информация на сръбската организация „ Танюг “ става въпрос за забавяне, което е било координирано със Съединени американски щати и Големите четири от Западна Европа – Германия, Франция, Италия и Англия.
В известието на косовското Министерство на външните работи се показва също, че решението е взето като се имат поради националните ползи на страната и с него се спомага за усилването на интернационалните й позиции. Забавянето също по този начин цели да усъвършенства съдействието с сътрудниците на Прищина, спомагайки за мира в района.
„ Членуването на Косово в районни и интернационалните организации, в това число в Организация на обединените нации и неговите организации, остава съществена цел “, показват управляващите представени от електронното издание на в. „ Дневни аваз “.
Съобщението на външното министерство показва също, че досега Косово е част от над 60 районни, европейски и международни организации и всяко едно участие е било в съгласие със „ стратегическите и исторически съдружници на Косово – Съединени американски щати и Европейски Съюз “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР