Косовските сили за сигурност скоро ще бъдат оборудвани с четири

...
Косовските сили за сигурност скоро ще бъдат оборудвани с четири
Коментари Харесай

Косово очаква четири американски безпилотни самолета

Косовските сили за сигурност скоро ще бъдат оборудвани с четири безпилотни самолета от Съединени американски щати , които се употребяват най-вече за наблюдаване на територията , заяви РТС, базирайки се на министерството на защитата в Прищина.

Телевизията отбелязва, че някои медии в Прищина през вчерашния ден са съобщили, че в Косово ще бъдат доставени 40 безпилотни самолета.



Бяхме сюрпризирани от информациите, оповестени в някои наши медии, за доставката на 40 дрона. Става въпрос за доставка на 4 дрона, която предложи министър Мехай /министърът на отбранатта на Косово Арменд Мехай, бел.ред./ и която бе утвърдена от държавното управление преди седем месеца, съобщи началникът за стратегически връзки в министерството на защитата Сефер Усуфи. Той добави, че това е единствено един от доста планове, които са контрактувани със Съединени американски щати, заяви ТВ " Кланкосова ".

Медиите в Прищина оповестиха за доставка на безпилотни самолети RQ-20 Puma , създадени от AeroVironmen. Те могат да останат във въздуха до 6,5 часа и могат да следят територията и през деня, и нощем. Американските войски в Косово като част от задачата КейФОР употребяват тези безпилотни самолети за наблюдаване на границата.

Правителството в Прищина в края на юли удостовери поръчката на друга военна техника от Съединени американски щати . Преди това в Косово за потребностите на косовските сили за сигурност дойдоха 55 бойни коли " Хамър ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР