Косовските сърби призоваха сръбския президент Александър Вучич да прекрати продължаващия

...
Косовските сърби призоваха сръбския президент Александър Вучич да прекрати продължаващия
Коментари Харесай

Косовските сърби призоваха Сърбия да прекрати диалога с Косово

Косовските сърби приканиха сръбския президент Александър Вучич да приключи продължаващия развой на разговор за нормализиране на връзките с Косово, съобщи АА.


До този ход се стигна, откакто полицията в Косово влезе в конфликт с локални сърби, които се събраха пред постройката на общината, с цел да попречат на новоизбрания кмет от етнически албански генезис да влезе в кабинета си.

Представители на локалните сърби от Северно Косово обявиха, че Сърбия би трябвало да прекрати разговора, подпомаган от Европейски Съюз, до момента в който всички „ милитаризирани албански елементи “ на косовската полиция не бъдат изцяло изтеглени от северната част на страната и кметовете не изоставен общинските здания.

Исканията бяха отправени на изключителна конференция, проведена от Сръбската листа, най-голямата сръбска партия в Косово.

Албанците са главната етническа група в Косово, само че в него има доста сръбско малцинство, изключително на север, където граничи със Сърбия.

По време на конфликтите с шокови гранати и сълзотворен газ са ранени минимум 10 души, откакто полицейски автомобил е бил запален и се е чула пукотевица с автоматизирано оръжие, оповестяват медиите.

Около постройката бяха ситуирани служители на реда в екипировка за битка с безредиците, както и чиновници на задачата на Европейски Съюз за господство на закона в Косово и на силите на НАТО за Косово. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР