Косово върна в страната 110 свои граждани от Сирия, сред

...
Косово върна в страната 110 свои граждани от Сирия, сред
Коментари Харесай

Косово върна 110 свои граждани от Сирия

Косово върна в страната 110 свои жители от Сирия, измежду които и такива били се за джихадистки групировки, както и 74 деца, оповестяват от държавното управление в Прищина, съобщи " Евронюз ".

Повече от 300 жители на Косово са пътували до Сирия от експлоадирането на гражданската война през 2012 година 70 са били убити.

„ Днес в ранните часове на деня бе проведена значима и деликатна интервенция, при която държавното управление на Косово благодарение на Съединени американски щати върна 110 свои жители от Сирия “, заяви министърът на правораздаването Абелард Тахири.

Сред върнатите косовски жители има четирима бойци, 32 дами и 74 деца, в това число 9 деца без родители. Четиримата бойци са били неотложно задържани.

Трийсет бойци, 49 дами и 8 деца към момента са в конфликтните зони на Сирия и Ирак.

„ Ние няма да спрем, преди да върнем всеки жител на Република Косово в страната му и всеки, който е направил някакво закононарушение или е бил част от тези терористични организации ще бъде изправен пред правораздаването. Косово не може да разреши негови жители да бъдат опасност за Запада и за нашите съдружници “, сподели Тахири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР