Косово и Албания подписаха във вторник споразумение за уеднаквяване на

...
Косово и Албания подписаха във вторник споразумение за уеднаквяване на
Коментари Харесай

Косово и Албания уеднаквяват учебниците си

Косово и Албания подписаха във вторник съглашение за уеднаквяване на букварите за първолаци от 2022 година. Договорът бе подписан от министрите на образованието на двете страни Арбери Нагавци от Косово и Евис Куши от Албания, написа прищинското издание Gazeta Express.

Инициативата за нов взаимен буквар започва по време на взаимна среща на държавните управления на Албания и Косово, извършена в Елбасан, като задачата е новият учебник за начинаещи да бъде показан през образователната 2022-2023 година.

Косовският министър на образованието Арбери Нагавчи сподели, че е уверена, че новата взаимният учебник ще стартира да се употребява при започване на идната образователна година. Тя сподели, че съдействието в образованието сред двете страни е доста значимо, като добави, че те се ангажират да засилят в допълнение съдействието.
свързани новини5292на 31.01.2021
Албанският министър на образованието Евис Куши, който пристигна в Прищина, с цел да подпише съглашението, сподели, че потреблението на общ буквар е належащо и за двете страни. Тя сподели, че двете страни имат положително съдействие и загатна подписаното по време на взаимно съвещание на двете държавни управления съглашение за улеснение на процедурите за признание на взаимни дипломи и съдействие за издаване на книга за албанския език и просвета за албанците, живеещи в диаспората.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР