Косопадът е проблем, който засяга предимно мъжете, но жените също

...
Косопадът е проблем, който засяга предимно мъжете, но жените също
Коментари Харесай

8 природни лека, които се справят бързо с косопада

Косопадът е проблем, който визира най-вече мъжете, само че дамите също не са предпазени от него. Със сигурност огромната топка косми след почистването на гребена е мотив за обезсърчение. Но в тази ситуация е значимо да се изяснят аргументите за косопада.

Те са разнообразни за всеки човек. Отрицателните фактори, които въздействат върху загубата на коса, включват небалансирана диета, стрес, хормонални промени и генетична предразположеност. Ако търсите средство за битка с този проблем, eто няколко ефикасни домашни рецепти.

1. Цвекло
Освен че цвеклото е потребно за здравето ни, то оказва удобен резултат върху положението на косата, приложено локално. Нарежете цвеклото на половина и масажирайте скалпа с отрязаните половинки от него. Повторете процедурата три пъти седмично.

2. Зелен чай
Зеленият чай форсира метаболизма и е отлично средство за ободряване в парещ ден. Освен това е отличен източник на антиоксиданти. 

След измиване с шампоан изплакнете косата с запарка от зелен чай. Повторете процедурата два пъти седмично.

3. Бадемово масло

Вероятно не за първи път чувате за изгодите от това прелестно масло. Бадемите изобилстват от протеини и хранителни субстанции, които придават искра на кожата и косата.

Нанесете няколко капки бадемово масло върху скалпа и масажирайте. Не е належащо да отмивате по-късно.

4. Масло от розмарин
Как да се отървем от косопада, без да купуваме медикаменти и смазки от аптеката?
Народните средства срещу косопад могат да решат бързо и дейно този проблем. Те стопират и предотвратяват по-нататъшното окапван...
Прочети повече
Маслото от розмарин е чудесно средство за лекуване на косопад. Може да се употребява за масаж на скалпа или просто да добавите няколко капки от него към нормалния ви шампоан. Розмаринът оказва помощ за възстановяване на кръвообращението, като по този метод укрепва космените фоликули.

5. Коприва
Тази билка е извънредно ефикасна при косопад. В магазините за натурални и билкови артикули можете да откриете лосион от листа от коприва. Нанасяйте го всеки ден преди лягане.

6. Сок от лук
Лукът се употребява за лекуване на разнообразни кожни болести, тъй че в случай че те са повода за загубата на коса, този лек е съвършен за вас. 

Втрийте в скалпа си сок от лук. Може просто да приложите същия способ, както при рецептата с цвеклото.

Лукът е богат на сяра - минерал, който усъвършенства кръвообращението и укрепва космените фоликули.
Супер дейно и натурално решение против КОСОПАД
Косопадът е все по-често срещан в забързания живот, който живеем. Той може да е породен от голям брой фактори: стрес, заболяване, непра...
Прочети повече
7. Алое вера

Всички знаем за изгодите от алоето за кожата. Но в случай че повода за косопада е дерматологичен проблем, тогава няма по-добър лек от пулпата от алое, която се нанася непосредствено върху корените на косата. Изплакнете маската с топла вода и повторете процедурата няколко дни поред. За реализиране на резултат е значимо постоянно да прилагате този лековит способ.

8. Зехтин
Друго средство, което е отлично за поддържане на косата ви здрава, е зехтинът. Рецептата е елементарна: нанесете няколко капки масло върху скалпа и масажирайте. 

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор или със съответния експерт, както и да анулира назначеното от него лекуване!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР