Косопадът е често срещан проблем, който засяга хора от всички

...
Косопадът е често срещан проблем, който засяга хора от всички
Коментари Харесай

Спри косопада сега! Участвай в нашата ИГРА!

Косопадът е постоянно срещан проблем, който визира хора от всички възрасти и полове. Може да бъде породен от разнообразни фактори -  генетика, хормони, стрес и даже някои медикаменти.

Често обаче не можем да определим дали рухването на косата ни е в границите на естественото или сме при започване на засилващ се косопад. Има ли по какъв начин да разберем по кое време косата пада “нормално ” и по кое време имаме потребност от обзор и терапия.

Разбира се, има разнообразни способи да разберем дали се случват промени с косата ни, ето част от тях:

Четката за коса

Ако по четката ви за коса и до момента в който се къпете в банята остават повече косми от нормално - да, косопадът се е засилил. Дали има мотив за терзание, ще ви каже календарът - в случай че сме в преходни месеци сред два сезона, е по-скоро обикновено.

Сравнение “преди-след ”

Можете също да вършиме фотоси на линията на косата си в продължение на един месец всеки ден и най-после да видите дали има смяна.

Преброяване

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Може да ви наподобява несериозно, само че в действителност преброяването на падналите косми е измежду наложените способи от трихолозите за инспекция на косопада. Решете се върху огромен лист хартия или вестник, а след това пребройте падналите косми.

Правете това в продължение на една седмица, записвайте си и ще видите дали има наклонност за увеличаване или понижаване на броя на падналите косми.

Трихоскопски обзор

Това към този момент е инструментален способ, който може да се приложи в кабинета на кожния лекар или трихолога (специалист по косата). Трихоскопът е дребен апарат, през който като през огромна лупа се вижда от близко косменият фоликул, положението на кожата на скалпа, здравето на скалпа и така нататък Трихоскопски обзор е и първата стъпка към професионална грижа за косата, когато нищо от домашните ограничения не даде резултат.

Кръвен тест

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Тъй като рухването на косата се предизвиква най-много от вътрешни фактори, един кръвен тест, назначен от доктор, елементарно може да дефинира от кое място идва проблемът - дали поради липса на витамини (желязо, В-комплекс, цинк) или поради хормонални разстройства.

Когато се в профил вътрешният проблем, ще се усъвършенства и положението на косата.

За да не се стига до съществени положения на косопад, е добре да спазвате тези простички правила за здрава коса:
Здравословен метод на живот - разнообразна храна, постоянен спорт, успокоение Правилна грижа - шампоани и серуми за поддържане на оптимално здраве на косата и скалпа Умерено стилизиране - избягвайте оптимално третирането на косата с преса, несъразмерното боядисване, изрусяването. Консултация с лекар-дерматолог, когато косопадът продължава повече от 1 месец или забележите оголени сектори.
И в този момент, когато стигнахме до края на публикацията, имаме изненада за вас: игра с награди .

Общите условия може да прочетете.

Отговорете на въпроса и може да спечелите комплект козметика от:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР