Космическото момиче на България - Татяна Иванова, има нужда от

...
Космическото момиче на България - Татяна Иванова, има нужда от
Коментари Харесай

Космическото момиче на България: Татяна Иванова има нужда от помощ, за да продължи обучението си

Космическото момиче на България - Татяна Иванова, има потребност от помощ, с цел да продължи образованието си. В момента тя учи галактическо инженерство в Съединени американски щати. За това помогнаха десетки фенове на NOVA. Сега обаче Татяна събира средства, с цел да заплати и втората година от образованието си.

Първата ни среща с Татяна беше преди шест години, когато тя беше на галактическия лагер по модел на НАСА в Измир, Турция. Днес е доста покрай фантазията си да бъде астронавт.

„ За да си космонавт, в действителност би трябвало да се готвиш като боен, освен физически, само че и душевен. Част от подготовките, през които аз преминавам, са да вземем за пример подготовка по оцеляване, когато хеликоптер се разбие в океана или в море - по какъв начин човек да излезе от летателния уред, когато се дави ”, споделя Иванова.

Освен лекциите по галактическо инженерство със специализация " Ракетни мотори ", всеки уикенд Татяна се гмурка или скача с парашут.

„ И двата спорта ми демонстрират по какъв начин човек би трябвало да има цялостен фокус и самоконтрол, да бъде квалифициран за непредвидими обстановки, в които животът му ще е в заплаха ”, акцентира тя.

Татяна получава менторство, както от NASA и от " Боинг ". Отлична в предметите си и клубната активност, неналичието на средства заплашват с спешно кацане фантазията на Татяна.

Младата вяра на България в космонавтиката отпътува на образование във Флорида

„ За жал, с цел да продължа да изучавам в Embry–Riddle University, са ми нужни много средства, защото стипендията, която получавам е единствено 5000 щатски $ - оскъдна на фона на цялата такса ”, прибавя студентката.

Тя няма опция да изтегли заем, защото не разполага с американски поръчител, който е наложителен. В момента работи на две места.

„ Заплащането е минимално, което не ми разрешава да изкарвам хиляди долари на месец, с цел да съумея да покрия таксата за образователната година ”, прецизира тя.

Университетът също е предложил работа на Татяна в инженерната лаборатория, търсят се и стипендии. Без поддръжката на донори и този път задачата на Татяна няма да е сполучлива.

„ Мечтата ми, когато завърша, е да стана астронавт, само че за тази цел ми трябват 3 плюс години опит в сферата, в която се занимавам. Засега имам две посоки - боен водач или водолаз в подводната лаборатория на NASA в Johnson Space Center ”, споделя още Иванова.

Пълна информация за това по какъв начин можете да подкрепите галактическото момиче на България по пътя й към космоса ще откриете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР