Космическото момиче на България - Татяна Иванов. Тя е само

...
Космическото момиче на България - Татяна Иванов. Тя е само
Коментари Харесай

"Личностите" с Кристина Газиева: Татяна и нейният път към звездите

Космическото момиче на България - Татяна Иванов. Тя е единствено на 21 години, само че зад тила си към този момент има десетки образования, които я приближават до сбъдването на нейната фантазия - да стане първата жена космонавт на България.

Момичето към този момент е студент в един от най-престижните университети в света, които я приготвят за това. Таксата е непостижима за нея и фамилията ѝ и по тази причина още веднъж разчита на поддръжката на България.

Татяна Иванова и фантазията ѝ да полети отвън Орбита

Татяна Иванова е от Добрич и сега е студент в специалността " Космическо инженерство " в университета по авиация и космонавтика Ембри Ридъл в Съединените щати. Учебното заведение е сътрудник на НАСА.

От шест години Татяна преследва фантазията си да стане първата българка, полетяла в Космоса. И настойчиво се труди за това.

Татяна Иванова от Добрич стана част от първия образователен галактически лагер в света

Преминала е през редица образования, които я приближават до задачата – учебнотренировъчни лагери по модел на НАСА в Турция и Щатите. 

През 2021 година е включена галактическа стратегия в Северна Америка – първият план, финансиран от НАСА, който сертифицира кандидат-астронавти за суборбитален полет.

Деца се срещнаха с първата българка, призната в стратегия за астронавти

Татяна минава и през образования за полет в едномоторни самолети, скачане от 4200 метра височина, оцеляване при кацане във вода при бедствени обстановки. 

Има голям брой награди и оценки в региона на науката.

Вижте във видеото какво още сподели Татяна Иванова за практическото ѝ образование в университета. 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР