Космическият телескоп Джеймс Уеб работи вече почти две години, като

...
Космическият телескоп Джеймс Уеб работи вече почти две години, като
Коментари Харесай

Това не е портал към друго измерение, а Уран

Космическият телескоп " Джеймс Уеб " работи към този момент съвсем две години, като означи достижението със специфична фотография. Тя е на Уран, само че ни демонстрира планетата по изцяло чужд до момента метод, оповестява Engadget.

На фотографията Уран наподобява като портал към друго измерение непосредствено от научнофантастичен филм. Всъщност фрагментът е изработен с всички уреди на галактическия телескоп и демонстрира и елементи, които не се виждат с просто око.

Това включва и инфрачервени талази, които поради особеностите на Уран образуват красивата панорама. Уран има и пръстени, които се виждат доста мъчно даже и с най-хубавите телескопи. " Джеймс Уеб " е съумял да ги улови, в това число и пръстена Зета, който е най-разреденият вътрешен пръстен и дълго време се спореше дали въобще съществува. На фрагмента са и 14 от 27-те луни на Уран.

Бялата точка в центъра на Уран в действителност е облачна шапка на неговия Северен полюс. Учените споделят, че се виждат и няколко ярки стихии покрай южната граница на северния полюс. Честите стихии и огромният им брой също е привързан с неповторимите характерности на планетата.

Планетата се върти на 98-градусов надолнище (този на Земята е към 23 грауса), което води до неравномерно систематизиране на слънчевата светлина. Заради това една част от на планетата е покрита с доста лед. В композиция с дългата орбита към Слънцето - 84 земни години, тъмната страна на Уран има зима, която продължава 21 години.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР