Космическият кораб ще използва гравитационна техника на прашка около Земята

...
Космическият кораб ще използва гравитационна техника на прашка около Земята
Коментари Харесай

Космическата мисия “Джуно”: За какво да следим? frognews.bg

Космическият транспортен съд ще употребява гравитационна техника на прашка към Земята и Венера, с цел да му даде задоволително сила, с цел да доближи Юпитер. Сондата е на стойност 1.6 милиарда евро и може да ни каже дали огромните луни на Юпитер - Ганимед, Калисто и Европа - имат изискванията за поддържане на елементарен живот.

 

Тези луни са надалеч от слънцето, покрити са с дебели пластове лед и са облъчени с високи равнища на радиация. Под ледената кора обаче може би се крият забавни благоприятни условия. Именно това притегли вниманието на учените. 

Смята се, че има големи солени океани, които може да се намират на повече от 100 км дълбочина. Учените позволяват, че луните са топли в сърцевината си. Ако тези океани се смесват с богато на минерали морско дъно, това може да обезпечи подобаващите условия за битие на живот.

 

Космическата организация на Обединеното кралство дефинира задачата като " доста амбициозна ". 

 

В тази задача вземат участие с изключение на Европейската галактическа организация, не по-малко от 13 европейски страни, Съединени американски щати, Япония и Израел. Проектът получи зелена светлина преди 11 година

 

Ганимед ще бъде луната, която ще се учи най-задълбочено. Причината - това не просто е най-голямата луна в Слънчевата система, само че също така океанска луна със лично магнитно поле. Подобно на магнитосферата на Земята, магнитосферата на Ганимед има капацитета да пази живота посредством отклонение на потока от галактически лъчи и радиационни частици от радиационните пояси на Юпитер.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР