Космическите туристи вероятно ще правят секс там горе, но не бива да забременяват, предупреждават изследователите

...
Космическият туризъм се разраства, увеличавайки шансовете пътуващите в космоса да
Коментари Харесай

Космическият туризъм се разраства, увеличавайки шансовете пътуващите в космоса да правят секс там горе.

Ако някой забременее в космоса, радиацията може да навреди на него или на ембриона му, казват учените.

Космическите компании могат да се окажат със съдебни дела и лоша преса, ако не говорят на туристите за това.

Нека поговорим за космическия секс.

Досега няма съобщения за космически коитус, но все повече и повече хора предприемат развлекателен круиз в околоземната орбита. Може да е само въпрос на време някой да започне клуба на височина 250 мили.

Откакто милиардерите Джеф Безос и Ричард Брансън се състезаваха до ръба на космоса преди две години, орбиталният туризъм се разви.< /p>

Компанията на Брансън, Virgin Galactic, е готова да изстреля първите си космически туристи в четвъртък, като планира да извършва подобни полети всеки месец.

SpaceX изстреля третата си група хора, които не са професионални астронавти в космоса през май. Милиардерът Юсаку Маезава е резервирал пътуване около Луната с мегаракетата Starship на компанията, която направи първия си опит за изстрелване в орбита през април. Предприемачът Денис Тито е резервирал две места за подобен лунен полет на Starship – едно за себе си и едно за съпругата си.

Ако могат да отделят достатъчно пари, богатите хора по света могат да резервират ваканция след това , с продължителност от няколко минути до няколко седмици. Някои компании дори имат за цел да построят хотели в орбитата на Земята.

„Нереалистично е да се предположи, че всички участници в космическия туризъм ще се въздържат от сексуални дейности“, пишат изследователи в зелена книга по темата по-рано тази година.< /p>

Ето защо, твърдят те, компаниите за космически полети трябва да бъдат проактивни и да разговарят с клиентите си за космическото свързване и неговите рискове.

Ако някой забременее – нарочно или по друг начин – има шанс това фоновата радиация на космоса би навредила на прясно оплодена яйцеклетка, дори ако те са в космоса само за ден или два след акта, казаха двама космически изследователи пред Insider. Не може да се каже как това ще се отрази на остатъка от бременността.

Историята продължава

„Тези високоенергийни частици от дълбокото космическо лъчение, някои от тях преминават направо през превозното средство и направо през хората. И така в Теория, ако един от тях преминава и просто случайно удари развиващ се ембрион, какъв ефект ще има върху това?" Д-р Крис Ленхард, който ръководи изследванията на НАСА върху медицинските системи за изследване на дълбокия космос, каза пред Insider.

Това е отворен въпрос, каза Ленхард, но „последиците от това някой да забременее в космоса може да са много големи ."

Опасностите от неограниченото космическо блудство

Може дори да не е възможно да забременеете в космоса, но вероятно не си струва да рискувате.

Има много малко изследвания за ефектите, които космическата среда може да има върху репродуктивните системи. Това отчасти се дължи на факта, че космическите изследвания отдавна са доминирани от правителствени агенции.

"Като цяло НАСА стои настрана от въпросите за пола и възпроизводството", каза Ленхард. „Това не е наистина уместно за работата, която вършим в НАСА в момента на ежедневна база.“

Дори когато е било уместно, репродуктивното здраве не е било сред целите на НАСА силни костюми. Известно е, че инженерите там попитаха астронавта Сали Райд дали 100 тампона биха били достатъчни за едноседмичен космически полет.

Повечето от съществуващите изследвания на космическото възпроизвеждане са фокусирани върху гризачи. Техните открития може изобщо да не са приложими за хората, но предлагат намеци, че репродуктивните функции могат да бъдат повлияни от космическата радиация и микрогравитацията.

В едно проучване изследователите поставят миши ембриони в инкубатор на борда на сателит. Ембрионите са се развили в космоса, но са претърпели „тежко“ увреждане на ДНК и са имали дефекти в развитието.

В други изследвания излагането на микрогравитация намалява нивата на тестостерон и производството на сперматозоиди при мъжки плъхове. Някои женски плъхове са се чифтосвали по време на космически полет, но след това са показали признаци на ранна загуба на бременност.

Известно е, че някои форми на радиация на Земята имат отрицателни ефекти върху човешката бременност. Но „галактическата космическа радиация, която изпитваме в космоса, няма добро сравнение на земята“, каза Ленхард.

Може дори да е рисковано да заченете в рамките на няколко месеца след завръщането си от космически полет, твърдят авторите на зелената книга. Отново липсват изследвания. Несигурността е достатъчна за някои астронавти, за да замразят яйцеклетките си, преди да излетят в орбита, според Ленхард.

Говорили ли сте с вашите клиенти за космически полети за секс?

Ако някой забременее там горе този човек или неговият плод могат да се сблъскат с усложнения. Ако не се обърне внимание на тази възможност, излага компаниите за космически туризъм на риск от увреждане на репутацията или съдебни спорове, се твърди в зелената книга.

„Определено не се опитваме да кажем, че трябва да забраните секса в космоса“, Дейвид Кълън, водещият автор на статията и професор по космическа биотехнология в университета Кранфийлд, каза пред Insider.

Вместо това, продължи той, компаниите трябва да „въвеждат процедури и смекчаващи мерки, за да сведат до минимум шанса за всякакви сексуални взаимодействия, водещи до човешка концепция."

Кълън и неговите съавтори твърдят, че лидерите на космическия туризъм трябва да говорят за рисковете от действие върху орбиталната възбуда. Компаниите биха могли да изискват клиентите им да преминат медицински и репродуктивни консултации или да подпишат отказ от секс и репродукция, преди да летят.

За да изградим градове на други планети, трябва да се научим как да правим бебета там

Това са само първите стъпки. Ако хората трябва да се заселят на други планети, за да станат „мултипланетарен вид“ – цел, която Илон Мъск често рекламира през годините – някой ще трябва да разбере осъществимостта и рисковете от космически секс, бременност и раждане.

Ето защо Кълън и други автори на статията работят по инициатива, наречена SpaceBorn United, за изследване на ин витро оплождане (IVF) в космоса. Компанията планира да изпробва първо космическо ин витро оплождане, използвайки миши ембриони, през 2024 г., но в крайна сметка се стреми да тества върху човешки ембриони.

„Това са стъпалата на изследванията, които ще са необходими, за да се види колко жизнеспособна може да бъде бременността в космическата среда“, каза Ленхард.

Но, той със сигурност отбеляза, „НАСА няма абсолютно нищо общо с това.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider< /p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР