Космическите туристи и компаниите, които ги превозват, трябва да плащат

...
Космическите туристи и компаниите, които ги превозват, трябва да плащат
Коментари Харесай

Американски конгресмен иска данък върху космическите полети на милиардерите

Космическите туристи и фирмите, които ги транспортират, би трябвало да заплащат налози върху полетите си. За това прикани американският конгресмен Ъpл Блyмeнayъp, представен от в. „ Вашингтон пост “.

„ Изследването на Космоса не освободена от налози почивка за богатите “, съобщи Ърл Блуменауър, който е представител на Демократическата партия от щата Орегон.

„ Както естествените американци заплащат налози, когато купуват самолетни билети, по този начин милиардерите, които летят в Космоса, без да основават нещо с научна стойност, би трябвало да вършат същото, а и в по-голям мащаб “, разяснява той.

Предложението идва след полета на Джеф Безос до ръба на Космоса с ракета, основана от личната му компания  Blue Origin.

Тази седмица Безос съобщи, че Blue Origin към този момент е продала билети на стойност от близо 100 млн. $ за бъдещи полети. Един от главните съперници на Blue Origin - Virgin Galactic, чиито създател Ричард Брансън изпревари Безос с повече от седмица в галактическата конкуренция на милиардерите, продава билети за 250 хиляди $, като анализаторите чакат цента им да нарасне доста след сполучливите полети на двете компании.

Предложението на Блyмeнayъp е всеки полет до Космоса да се полза с налог и с данък, като размера ще на ставката ще зависи и от височината, до която ще се издигат галактическите капсули.

Той акцентира, че полетите на НАСА с проучвателен цели няма да бъдат обект на този налог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР