Космически сателит помогна на учените да създадат най-точната карта на

...
Космически сателит помогна на учените да създадат най-точната карта на
Коментари Харесай

GOCE помогна за създаването на уникална карта нa гравитационното поле на Земята

Космически спътник оказа помощ на учените да основат най-точната карта на земната гравитация. Въпреки, че спътника GOCE, на Европейската галактическа организация, не е предопределен да картографира динамичността на земната гравитация, през четирите години проучвания, той въпреки всичко съумя да направи и това в най-малки елементи. Първостепенната задача на спътника бе да следи ледовете в Антарктика.

Сателитът GOCE приключи съществуването си още през 2013 година, само че даде на учените неповторима опция да бъде основан най-точния модел на земната гравитация.

Припомняме ви, че GOCE (Gravity Field and Steady-State Ocean Circulation Explorer) бе пуснат от Европейската галактическа организация ESA на 17 март 2009г. Основният потребен товар на спътника бе електростатичен гравитационен градиометър, състоящ се от шест акселерометра и предопределен за проучване на гравитационното поле на Земята.

Наскоро немски и американски учени след разбор на данните от GOCE откриха, че той е фиксирал нарастване на масата на леда в Антарктика.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР