Космически кораб, построен и управляван от базираната в Хюстън компания

...
Космически кораб, построен и управляван от базираната в Хюстън компания
Коментари Харесай

Частен космически кораб извърши първото кацане на Луната в САЩ от 50 години

Космически транспортен съд, издигнат и ръководен от основаната в Хюстън компания Intuitive Machines LUNR.O, кацна на лунната повърхнина към 18:24 ч. ET в четвъртък, преодолявайки навигационен проблем в последната минута. Това е първото кацане на Луната в Съединени американски щати от повече от половин век и първото, осъществявано напълно от частния бранш.

Скачащият робот с шест крайници, наименуван Одисей, извърши маневра „ наклоняване “, с цел да го сложи във отвесна позиция над лунната повърхнина, до момента в който се насочваше към кацане.

Превозното средство, ориентирано към кратер, наименуван Malapert A близо южния полюс на луната, носеше набор от научни принадлежности и софтуерни демонстрации за НАСА и няколко търговски клиенти, предопределени да работят седем дни със слънчева сила, преди слънцето да залезе над полярното място за кацане.

Полезният товар на НАСА ще се концентрира върху събирането на данни за взаимоотношенията на галактическото време с повърхността на Луната, радиоастрономията и други аспект...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР