Космическата компания SpaceX вече се оценява на около $125 милиарда.

...
Космическата компания SpaceX вече се оценява на около $125 милиарда.
Коментари Харесай

SpaceX на Илон Мъск вече е с оценка от $125 милиарда

Космическата компания SpaceX към този момент се прави оценка на към $125 милиарда. Това съобщи милиардера Илон Мъск, представен от американските медии. Осве това, корпорацията е набрала нов кръг от финансиране в размер на най-малко $1,5 милиарда, с цел да разшири въздействието и активността си.

През 2021 година компанията бе оценена на $100 милиарда, съгласно изследователската компания PitchBook.

Капиталоемките старания на компанията включват Starship - ракетната система, за която Илон Мъск е казвал, че желае да употребява за плануваните от него задачи в дълбокия космос, както и за сателитната интернет услуга на компанията Starlink, която към този момент публично е налична и в България, написа Bloomberg.

SpaceX построява инфраструктурата за ракетата Starship на площадка покрай южния завършек на Тексас, като също така тества и създава мотори и различен хардуер за транспортните средства. Компанията има за цел да стартира да прави демонстрационни орбитални полети на Starship точно от тази площадка.

Разходите обаче нарастват. Наскоро компанията усили цената на потребителските комплекти за Starlink и увеличи месечната такса за услугата от $99 на $110. SpaceX усили цените за изстрелване и на своите ракети Falcon 9 и Falcon Heavy.

Президентът и основен действен шеф на SpaceX неотдавна предвижда, че " хората ще стигнат на Марс преди края на това десетилетие ". По думите на Гуин Шотуел задачата е да се изпарят хора на Марс в границите на десетилетието.

Коментарите й отразяват прогнози, направени от основния изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск през декември. В изявление Мъск разгласи, че в най-хубавия случай хората ще бъдат на Червената планета след към пет години, а в най-лошия случай това ще отнеме десетина години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР