Космическата агенция на Обединеното кралство стартира фонд от 20 милиона

...
Космическата агенция на Обединеното кралство стартира фонд от 20 милиона
Коментари Харесай

Британската космическа агенция осигурява 20 милиона паунда за международни партньорства

Космическата организация на Обединеното кралство започва фонд от 20 милиона паунда в поддръжка на интернационалните партньорства, оповестиха от ведомството им. Те ще употребяват националните мощни страни на Обединеното кралство и ще поддържат нови галактически вложенията.

Първоначално до 2 милиона паунда ще бъдат разполагаем от Международния двустранен фонд /IBF/, с цел да се подкрепи укрепването на партньорствата на галактическия бранш с други страни, като през идващите 2 години ще бъде предоставено в допълнение финансиране.  Това беше оповестено през днешния ден на откриването на конференцията Space Symposium в Съединени американски щати.

IBF е първият специфичен фонд, фокусиран върху построяването и укрепването на връзките на Обединеното кралство със стратегически значими интернационалните сътрудници и сътрудници от нововъзникващи галактически народи . Финансирането е разполагаем на индустрията, университетските среди и научноизследователските организации, с цел да работят с интернационалните сътрудници по планове, които биха могли да оказват помощ да вземем за пример за въвеждането на нови услуги на пазара или за поддръжка на авангардни научни проучвания .

Държавният министър в Министерството на науката, нововъведенията и технологиите Джордж Фрийман съобщи:

Глобалният търговски галактически софтуерен бранш се разраства бързо, създавайки огромни благоприятни условия за Обединеното кралство да трансформира дългогодишните си достижения в галактическата просвета в бързо разрастваща се комерсиална промишленост. Ето за какво ние поехме ангажимент в нашата 10-годишна национална галактическа тактика да превърнем Обединеното кралство в една от най-иновативните и привлекателни галактически стопански системи в света – посредством нашите обществени вложения в размер на 2 милиарда английски лири и посредством задълбочаване на интернационалните партньорства в области като наблюдаване на Земята, галактически боклуци и надзор на галактическия трафик. “

„ Подкрепени от 20 милиона паунда държавно финансиране, тези интернационалните партньорства ще дадат подтик на нашите търговски и научни инициативи, до момента в който работим с някои от най-динамичните галактически стопански системи в света, създавайки повече работни места и генерирайки вложения в Обединеното кралство. Тези планове ще изградят взаимоотношения сред организациите на Обединеното кралство и интернационалните сътрудници и ще подтикват обмена на познания, ангажираността и съдействието “ , акцентира Фрийман.

Д-р Пол Бейт , основен изпълнителен шеф на Космическата организация на Обединеното кралство, съобщи:

„ Успешните интернационалните партньорства поддържат нашата работа за катализиране на вложенията, даване на нови задачи и качества и отстояване на силата на Космоса за възстановяване на живота. Този нов фонд ще спомогне за отключването на трансгранични нововъведения, ще насърчи обмена на познания и ще укрепи връзките на галактическия бранш на Обединеното кралство със стратегическите сътрудници. Заедно можем да увеличим оптимално големия капацитет на космоса в интерес на хората и бизнеса на Земята. “

Космическата организация на Обединеното кралство е заинтригувана от оферти на Съединени американски щати, Канада, Австралия и Япония , само че ще прегледа и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР