Кошмарното начало за Каспър Рууд през новия сезон продължава. Миналогодишният

...
Кошмарното начало за Каспър Рууд през новия сезон продължава. Миналогодишният
Коментари Харесай

Ново ранно отпадане: Миналогодишният финалист и световен номер 4 напусна турнира в Маями

Кошмарното начало за Каспър Рууд през новия сезон продължава. Миналогодишният финалист отпадна още в третия кръг на шампионата в Маями и към момента не е записвал поредни победи от началото на 2023-та година, като е отвън топ 80 на годишната ранглиста и има отрицателен баланс от 5 победи 6 загуби. Днес норвежецът отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп, който затвърди репутацията си на един от неуместните противници за него, подобрявайки върха си на 3:1 триумфа в своите директни дуели против международния номер четири - 3:6 6:4 6:4. Така нидерландецът записа своята първа победа над представител на топ 5 в кариерата си и заслужи място на осминафиналите, където ще премери сили с непоставения Емил Руусувори.

Рууд сервираше на удивително равнище в откриващия сет, вкарвайки 88 % от първите си подавания, до момента в който Ботик трябваше да прави истински чудеса от смелост, с цел да се задържа в резултата, само че някак съумя да отрази шест точки за пробив до резултат от 2:2 гейма. Все отново неизбежното се случи и любимецът отмъкна началния удар на своя конкурент, след което не сподели никакви съмнения и скоро имаше задатък в обособените елементи.

Ботик действаше надалеч по-уверено на личен сервис през втория сет и скандинавецът значително беше беззащитен на ретур. 26-ият подложен не позволи да бъде изправен пред нито един брейкбол и отбраната му постоянно се оказваше непреодолима бариера пред двукратния финалист от Шлема, който се пропука ненадейно в десетия гейм и по този начин спечелилият щеше да бъде избран в решителна част.

Там международният номер четири незабавно се откъсна напред с пробив и даже имаше опция да удвои преднината си, но ван де Зандсхулп нямаше желание да се отхвърля и резервира своите шансове за триумф, след което осъществя непредвиден рибрейк и всичко стартира изначало при 3:3. В последна сметка сюжетът от миналата част се повтори, тъй като Рууд не се оправи с напрежението да сервира за оставане в мача и беше изправен пред два мачбола, а още първата опция беше оползотворена от Ботик, който доближи до редица невъзможни топки и най-после предизвика неточност от страна на своя конкурент наоколо до мрежата.

FIRST TOP 5 WIN
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР