Кошмарна се оказа ваканцията за стотици българи избрали да почиват

...
Кошмарна се оказа ваканцията за стотици българи избрали да почиват
Коментари Харесай

Кошмарна ваканция за стотици българи избрали да почиват на Тасос и Халкидики

 Кошмарна се оказа ваканцията за стотици българи избрали да почиват в Гърция. Областите включват и полуостров Халкидики, остров Тасос и региона на град Кавала, където почиват доста български жители. Предупреждението там е за доста рискови превалявания и мощни гръмотевични стихии.

" Ужасяващо е, от самото начало в небето просвятват светкавици, времето стана просто кошмарно ", описа за Блиц българка, която се намира сега на Катерини. 

И в южните елементи на България през днешния ден се чакат обилни превалявания и гръмотевични стихии. Междувременно стана ясно, че два пожара са избухнали в Централна Гърция покрай град Ламия. Превантивно са евакуирани жителите на едно село.

На 12 км северно от града покрай село Диври избухна горски пожар, който се е разрастнал бързо. Заради мощния вятър и високите температури работата на пожарникарите е затруднена. При гасенето на стихията вземат участие 42-ма пожарникари с 21 автомобила. Включени са 5 самолета и 4 хеликоптера, а на помощ са се притекли от общината и полицията.

Половин час след първия избухва и втори пожар на 6 км северно от Ламия, който е бил овладян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР