Кошмарите спохождат всеки от нас. Има редица причини, които предразполагат

...
Кошмарите спохождат всеки от нас. Има редица причини, които предразполагат
Коментари Харесай

Стрес и хоръри предизвикват кошмарите

Кошмарите спохождат всеки от нас. Има редица аргументи, които подготвят това събитие - като да вземем за пример стресиращи събития или напрежение по време на работния ден. Подобна е и обстановката след гледането на филми на ужасите. Често неприятните сънища са съпроводени с висока температура.

Красноречиво и еднопосочно пояснение за това какво предизвика картините, до момента в който спим, до ден сегашен не е открито. Мнозина имат вяра, че сънищата са спомен от минал живот, други си мислят, че демонстрират бъдещето, трети – че това е един успореден свят.

Учените обаче не могат с лека ръка да одобряват което и да е съмнение за истина. Според тях по-вероятното пояснение за сънищата е, че те са интервал от време, необходим на мозъка да се рестартира. Това ще рече, че по време на сън мозъкът изхвърля насъбраната информация, с което освобождава място за нова.

Ако в действителност до момента в който спим, превъртаме и до някаква степен изхвърляме ненужната информация, то е добре да заобикаляме причинители, които могат да ни докарат сходен стрес през нощта.

На първо място, в листата с сходни неща са вълнението и стресът.

Натрупаният стрес постоянно е резултат от някакво тежко, травматично събитие в живота ни. Поради това точно на него се дължат множеството от кошмари.

 Ужаси и кошмари

Сред главните дразнители на съзнанието са още работата, безпокойството към финансовите отговорности, огромните промени в метода на живот - бракоразвод или разлъка, пренасяне в ново жилище, град и т.н.

Гледането на хорор филми също предизвиква огромен стрес и напрежение. Повечето хора проектират подиуми от него в своите сънища, което ги кара още веднъж да го претърпяват.

Съветът е, в случай че имате сходни наблюдения над себе си и не се чувствате удобно след тези кошмари, да избягвате сходен жанр филми.

Сред другите причинители на кошмари са мощно подправената и мазна храна, алкохолът, медикаментите и заболяванията. На засиления метаболизъм и по-високата температура на тялото то дава отговор с кошмари, защото те пречат на организма да си почива.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР