Кошмарите по пловдивските улици са само временно затруднение, което трябва

...
Кошмарите по пловдивските улици са само временно затруднение, което трябва
Коментари Харесай

Трафикът ще ни тръгне като по вода

Кошмарите по пловдивските улици са единствено краткотрайно усложнение, което би трябвало да изтърпим в името на светлото бъдеще. И тази тъга обаче ще мине, а трафикът ще тръгне като по вода. Няма по какъв начин да е другояче, откакто го ръководи най-ценният кадър на локалната власт от последните години - специалистът с огромно „ Е “ Борислав Кръстев. Ако не се сещате кой е той, да ви напомня - този ръководеше Транспортния план. Онзи, който трябваше да ни обезпечи умни светофари, зелени талази по булевардите, електронно таксуване в автобуса и инфо по спирките по кое време ще пристигна идващият рейс.

Сигурно тъй като с 44 млн. лв. Експертът докара Транспортния план до сполучливия му край, на него е предоставено да управлява и Водния цикъл за още 96 млн. С този план пък Пловдив би трябвало да се снабди с съвременна пречиствателна станция и нова канализация в „ Северен “. За да се заеме с значимата задача, Кръстев бе освободен от кмета като началник на Оперативна програма „ Организация и надзор на придвижването “. Но тъй като няма по какъв начин трафикът да е на автопилот, а банката с фрагменти на локалната власт очевидно дрънка на кухо, градоначалникът издаде втора заповед и назначи Кръстев за и.д. шеф на ОП-то.

Така индивидът с високата експертиза тъче на два стана - до момента в който се мъчи да внесе ред по градските булеварди, приготвя публичните поръчки за Водния цикъл. Дано единствено не избере за реализатор на пречиствателната станция някой като испанците от „ Индра “, дето им гръмна сървърът в центъра за ръководство на трафика. Защото, в случай че такава пакост стане и с електрониката в Пречиствателната, колите по булевардите настина ще тръгнат по вода. Но от онази противоположната, с фекалиите...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР