Кошмарът на 26-годишната Луис Купър започнал през 2017 г., докато

...
Кошмарът на 26-годишната Луис Купър започнал през 2017 г., докато
Коментари Харесай

Млада майка изгуби всичките си зъби, за да има деца

Кошмарът на 26-годишната Луис Купър почнал през 2017 година, до момента в който работела като детегледачка във френски ски курорт. Седмица, откакто схванала, че ще става майка, тя трябвало да се върне в родината си, тъй като непрестанното гадене и повръщане, които я мъчели, не ѝ разрешавали да прави работата си. За страдание, с напредването на бременността гаденето не изчезнало, добавя jenata.blitz.bg.
Тъй като считала, че има елементарна токсикоза, британката не потърсила лекарска помощ. Когато най-сетне го направила, се оказало, че страда от хиперемезис гравидарум - положение, което визира три от 100 бременни дами.
За разлика от бременните с обикновено утринно гадене, дамите с хипермезис губят тегло и се дехидратират. Купър била с хиперемезис през цялата си бременност, а в четвъртия месец изгубила първия си зъб. Честото повръщане унищожава емайла на зъбите поради високата киселинност на стомашния сок.
Когато се родило първото ѝ дете, Луис към този момент била без няколко зъба, а шест месеца по-късно зъболекарят ѝ споделил, че ще би трябвало да се раздели и с всички останали, тъй като не могат да бъдат излекувани. Въпреки травматичното прекарване, британката забременяла още два пъти. И двете ѝ бременности били съпроводени с хипермезис.
Луис към този момент се е примирила с обстоятелството, че няма зъби.
" Приех обстоятелството, че нямам зъби. Имам преносими протези, само че не са доста комфортни за носене, тъй като извършват единствено козметична функционалност. Освен това провокират доста травматични мемоари ", споделя Луис.
Единственият мъчителен аспект, който ѝ припомня за хипермезиса, е характерната ѝ диета. Купър яде най-вече зеленчуци и заобикаля месото, тъй като ускорява гаденето. А поради неприятните мемоари към момента ѝ е мъчно да посегне още веднъж към храни, от които е повръщала.
" Беше доста травматично, не бих го поискала и на най-големия си зложелател ", споделя тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР