„Кошмарът е за всички. Никой в света не беше подготвен

...
„Кошмарът е за всички. Никой в света не беше подготвен
Коментари Харесай

Росен Желязков: Никой в света не беше подготвен за подобна пандемия

„ Кошмарът е за всички. Никой в света не беше квалифициран за сходна пандемия. Затова пък реакциите на държавните управления по света би трябвало да са съответни на упованията на обществото”, сподели в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

„ В България реакцията беше своевременна, беше точна, беше почерпен опитът на Китай. Разбира се, всеки един бранш страда по друго, само че има браншове, които са извънредно значими за естественото действие, при нас това опазването на здравето, опазването на публичния ред и несъмнено транспортът”, добави той.

„ Затова и транспортните служащи, без значение от това, в кой от секторите са ангажирани сега, са част от тази сериозна човешка инфраструктура, която разрешава естественото действие на всекидневието и на икономиката”, посочи министърът.

„ Комисията одобри известия и насоки за ограниченията за гарантиране здравето и доставките на артикули по така наречен зелени коридори. Това са главните артерии по трансевропейската транспортна мрежа. Тези коридори имат значение тогава, когато се приказва за секване на контролно-пропускателни пунктове. Това постанова доста двустранни разговори”, изясни Желязяков.

„ Докато има артикули, ще има и превоз. Транспортът е гаранция за това, стоките да бъдат доставени навреме. Разбира се, ще има затруднени, изключително за някои артикули, пресни, сезонни и т. н. и то от страни, където комбинираният превоз е извънредно значим. В момента и сухопътният превоз бих споделил работи за изискванията обикновено. Морският превоз работи, железниците работят. Така, че доставката е обезпечена. Разбира се, ще има усложнения и колкото по-скоро се премине през пандемичния пик, толкоз по-добре”, сподели още Росен Желязков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР