Кошице. В словашкия град Кошице бе открита единствената по рода

...
Кошице. В словашкия град Кошице бе открита единствената по рода
Коментари Харесай

The Slovak Spectator: Словаци ще обучават пилоти на хеликоптери от цял свят

Кошице. В словашкия град Кошице бе открита единствената по рода си академия за образование на водачи на хеликоптери, оповестява електронното издание The Slovak Spectator .
Тържествената гала по откриването на подготвителния център се състоя на летище „ Кошице “ при започване на настоящата седмица.Зад плана стоят словашката компания „ МСМ Груп “ и чешката компания „ Юропиън Еър Сървисис “. В момента в центъра има 16 хеликоптера, измежду които и именитият UH-60 „ Блек Хоук “, създаван от американската корпорация „ Сикорски Еъркрафт “. Плановете на Братислава са за придобиването на още три такива машини.
Академията за образование в Кошице ще бъде единственият оператор на този вид хеликоптери в Европа. Тя ще открие порти за бъдещи водачи на хеликоптери през месец декември. Първите клиенти, поискали образование в центъра, са от Съединени американски щати.
„ Нашето желание е да образоваме 70 водача годишно ", съобщи шефът на подготвителния център Юрай Лауш. „ Ще образоваме и задгранични клиенти - военни, цивилен, спешни единици - необятен набор ", добави Лауш.
Министър-председателят Робърт Фицо, който участва на церемонията по откриването, приветства инвестицията и акцентира значимостта на плана за съживяването на производството на оръжие в Словакия. Министерството на защитата в Братислава още не се е включило към плана. От редакцията напомнят, че понастоящем Военновъздушните сили на страната се намират в развой на рационализация.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР