Косенето на тревата в район Красно село на столицата стана

...
Косенето на тревата в район Красно село на столицата стана
Коментари Харесай

Еднометровата трева в Красно село сблъска районния кмет с Фандъкова

Косенето на тревата в регион " Красно село " на столицата стана мотив за остра словесна борба сред районния кмет Росина Станиславова и кмета на София Йорданка Фандъкова, която се разиграва през фейсбук.

До развръзката се стигна, откакто в четвъртък кметът на София в профила си във фейсбук със фотоси сподели по какъв начин тревата в региона не се коси и даже мери, че височината ѝ към този момент е над 1 метър. Фандъкова стигна и по-далеч и уточни, че “заради несправяне на регион “Красно село” със задължението за косене на междублоковите пространства, активността ще бъде изпълнена от Столична община”.

“Район “Красно село” дава отговор за поддържката на 650 дка зелени площи, за която годишно получава бюджет от 380 хиляди лева

Заради несправянето с косенето, 30 хиляди лева от тези средства ще бъдат спрени и ориентирани към дирекция “Зелена система” на Столична община, която ще извърши задачата.

Неприятна последица от неокосените площи е и невъзможността да се направи втора обработка против кърлежи”, написа още Фандъкова. От думите ѝ излиза наяве, че финалният период за косенето е бил 18 май.



Кметът на " Красно село ": Общината ни отпуска по едвам 15.38 лв. на декар

В петък пристигна и отговорът на районния кмет Росина Станиславова, в който тя твърди, че нито една компания не желае да коси тревата, тъй като Столична община е осигурила по едвам 15.38 лв. за декар.

" Бихме желали навреме да благодарим за Вашето особено отношение (на Фандъкова - б.а.), поддръжка и подпомагане, защото напълно адмирираме поетия и обществено оповестен управнически ангажимент за обезпечаване на цялостния размер от най-малко трикратно годишно косене на цитираните 650 дка за посочената сума по аргументи от финансово-икономическо естество. Именно поради неговите извънредно преференциални за популацията на столицата финансови характерности (средно по 15,38 лева на дка) – сезирайки се от упоменатите медийни изявления – сме подготвени неотложно да прекратим провежданата социална поръчка по случая (https://app.eop.bg/today/207522) като изцяло непотребна, поради напълно несъпоставимия ѝ и неравнопоставен във финансово отношение резултат ", показва Станиславова.

От думите ѝ излиза наяве, че при такава цена нито една компания не би се съгласила да прави тази активност.

Кметът на " Красно село " приканва Фандъкова обществено да споделите размера на плануваните бюджетни средства за поддръжката на междублоковите пространства и на останалите районни администрации, “за да могат жителите да си основат справедлива визия за тези действия на територията на цялата Столична община”.



Хвърлена ръкавица

На собствен ред кметът на “Красно село” хвърля ръкавица към кмета на София и я кани да създадат взаимна служебна инспекция на плануваните строително-монтажни работи (СМР) по “Пристройка към съществуваща детска ясла № 31 и площадки за игра” и обект “Изместване на кабел Ср.Н 10 кV и кабел НН 1 кV, минаващи през терена за уголемение на нова постройка (пристройка към съществуваща сграда) на Детска ясла № 31 „ Палавници “ в УПИ ІІ, кв. 29, м. „ Хиподрума “ – намиращи се близо до мястото на ул. " Булаир ".

Росица Станиславова показва, че на 23 май 2022 година (понеделник), в 11:00 часа, ще чака Фандъкова пред формалния вход на Детска ясла № 31 “Палавници”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР