Косата, нейният цвят, нейната дължина, нейната плътност е украшение за

...
Косата, нейният цвят, нейната дължина, нейната плътност е украшение за
Коментари Харесай

Как дължината на косата може да повлияе на начина, по който другите ни виждат

Косата, нейният цвят, нейната дължина, нейната компактност е бижу за индивида и в същото време мощен израз на неговата персона. Това е „ изказване “, информационен инструмент, който е доста персонален и в това време обществен – защото целият свят може да го види.

Въпреки това косата на женската глава е била по-загрижена за разказвачи, социолози и психолози. От времето на Рапунцел до времето, когато Видал Сасун отряза Мери Куейд и Миа Фароу, косата е основала редица женски стандарти.

Дължината, цветът и прическата, която дамата избира да се движи в персоналното и професионалното пространство, демонстрират съгласно специалистите нейните цели, упоритости и скрити усеща.

Ейми Йоргенсен, основен маркетинг пълководец в огромна мултинационална компания, ясно разказва по какъв начин цветът и дължината на женската коса въздействат върху нейния „ етикет “.

По-тъмната коса е статистически по-добра за дамите на работното място.

Тъмнокосите дами се считат за „ умни “, „ зрели “, „ твърди “ за разлика от русокоските, които се считат за „ хубави “, „ суетни “, „ прекомерно полови “ и червенокосите, които са, както той споделя, „ полово нападателни “ и „ способени “ „.

Жените, оповестява той също, са по-възприемчиви и комфортни с дами, които имат тъмна коса. Това е обвързвано с проучване, което демонстрира, че хетеросексуалните мъже статистически избират дами с руса коса, което постоянно води до преференциално отнасяне.

Жените с права коса се одобряват по-сериозно от работодатели и клиенти и се разказват като „ умни “, „ чисти “ и „ експерти “, до момента в който дамите с къдрава или непокорна коса се възприемат като „ непрофесионални “, „ небрежни “ и „ рискови “.

Въпреки проучванията, които демонстрират, че дългата коса е по-женствена,

заключението е, че тя въздейства отрицателно на доверието на работното място. Може би тъй като дългата коса има по-голямо въздействие върху езика на тялото на дамата, защото е евентуално тя да я допира и да основава усещания по време на връзка. Освен това дългата коса е по-приемлива за дами под 40 години.

От друга страна, дамите с къса коса се считат за „ умни “, „ знаещи “, „ уверени “ и „ зрели “. Изследванията също по този начин демонстрират, че колежките нормално се усещат по-удобно и поддържат дамите с къса коса. И мъжете са по-склонни да вършат догатки, че късата коса е обвързвана с женската хомосексуалност.

Йоргенсен призна, че не всичко изброено нагоре може да е правилно, само че когато отряза дългата си руса коса, тя сподели, че се усеща уверена и получава всичко, което демонстрират проучванията за късата коса.

А мъжете? И през днешния ден опитват повече с подкастряне, цвят, дължина. Но този факт няма същото влияние, както при дамите. И сигурно никой не обича професионализмът и доверието му да се правят оценка по косата му.

 

Източник: Science Focus, Fashion is Psychology, Profashion / Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР