Косачките за трева са незаменим помощник в двора на всеки

...
Косачките за трева са незаменим помощник в двора на всеки
Коментари Харесай

Косачката - помощникът, който търсим

Косачките за трева са незаместим асистент в двора на всеки градинар. С тях косенето на тревата се случва с лекост, без старания, само че и се икономисва доста време. Косачката е една от машините, които всеки би трябвало да има, с цел да поддържа двора хубав и добре окосен. Освен това честото косене обезпечава по-добър напредък на тревата.

Най-общо косачките се разделят на ръчни, акумулаторни, електрически и бензинови. В идващите редове ще разгледаме всеки тип поотделно. Ще стартираме с ръчните косачки, които са най-старите и най-просто устроените. Те са подобаващи за дребни площи, защото, с цел да се използват, се изисква физическа мощ при бутането им. Поради тази причина те не са подобаващи за площи с неравности, както и наклони. Най-голямото им преимущество е, че не изискват акумулатори, ток или бензин, с цел да косят. Освен това имат дълъг експлоатационен живот.

Електрическите косачки за трева са едни от най-предпочитаните от потребителите. Това се дължи на бюджетната им цена и лесната им поддръжка. Използват се в дребни и приблизително огромни дворове. С тях се работи елементарно, само че имат един минус и той е кабелът, който лимитира оператора. От друга страна, електрическите косачки имат ниски равнища на звук и се поддържат елементарно. Компактните им размери разрешават елементарно предпазване.

Акумулаторните косачки са също доста желан и издирван вид поради удобството, което оферират. При тях липсва кабелът, който имат електрическите.  Те имат ниски равнища на звук и се поддържат елементарно. Използват се за дребни и приблизително огромни площи. Те работят с акумулаторни акумулатори и това колкото е преимущество, от време на време може да бъде минус, тъй като времето на работа е лимитирано. Може да се наложи презареждане на батерията, заради което е добре да имате спомагателна такава. Ако дворът е по-голям, напрежението на батерията би трябвало да бъде не по-малко от 18 V. На пазара се оферират и косачки, които работят с акумулатори, чието напрежение е 40 V. Те се считат за професионални и задоволително мощни, тъй че да косят без проблем.

Най-иновативните акумулаторни косачки са косачките робот. При тях батерията е вградена, имат специфична станция за зареждане и се свързват към смарт телефона, с цел да се ръководят. Косачките робот са подобаващи са косене на огромни площи и не изискват никакви човешки старания. Освен това могат да косят по дребни наклони (в множеството случаи до към 20-25%), като работната им широчина доближава до 50 см, а височината им е регулируема. Ако изберете ще можете да се възползвате от функционалностите като датчици за дъжд, заобикаляне на трудности, премерване на растежа на тревата, работа по авансово настроена стратегия и така нататък

Най-мощните косачки за трева са бензиновите. Те са подобаващи за професионална приложимост и се употребяват за доста огромни площи. Някои модели са самоходни, с което улесняват работата оптимално. Бензиновите косачки са подобаващи за косене на твърда растителност. Както всеки останал тип и моторните косачки имат дефекти, измежду които са високите равнища на звук, нездравословните излъчвания, които се отделят по време на работа, по-високата им цена и по-високите разноски за поддръжка. Бензиновите косачки могат да бъдат разнообразни типове.

Сред тях са палцовите, които са предопределени за висока трева и твърда растителност. Те са с висока мощ и косят за малко време. Това се дължи на огромната им работна широчина. Предимството им е, че косят ниско тревата и могат да се прикачат към трактор. Палцовите косачки косят даже неравни терени.

Друг тип бензинови косачки са тракторните. Те са оборудвани с волан, панер за трева и 4 колела. Предпочитани са поради това, че операторът може да стои седнал по време на косене. С тях се косят огромни площи за минимално време, защото имат огромна работна широчина – сред 60 и 130 см. Делят се на два типа – райдери и косачки с предно рязане. Райдерите се употребяват за по-малки площи, а косачките с предно рязане са предопределени за огромни дворове.

За по-висока и гъста растителност, най-хубавият вид са косачките за висока трева. Те са с огромна работна широчина, а здравите им ножове косят даже по-твърдата трева. Освен това разрешават косене и по наклони. Биват два типа – ротационни и тримерни. Ротационните косачки включват диск с ножчета и огромни колела, до момента в който тримерните са оборудвани с корда.

Когато избирате, би трябвало да вземете поради фактори като метод на зареждане, мощ, ширина и височина на косене, съдържимост на коша за трева, спомагателни функционалности. Мощността е едно от най-първите неща, които интересуват всеки консуматор. Ако ще косите огромен двор, сигурно е нужна косачка с висока мощ. Що се отнася до работната ширина, би трябвало да сте наясно, че колкото по-голяма е тя, толкоз по-бързо ще окосите мечтаното място. Работната широчина е директно обвързвана с мощността, защото моделите с по-голяма работна широчина изисква повече мощ.

Повечето модели оферират и опция за контролиране на височината на косене, с помощта на което можете да увеличавате или намалявате дистанцията от косачката до тревата. Това разрешава да косите на мечтаната височина. Що се отнася до вместимостта на коша за трева, по-големият панер сигурно е по-добрият вид, защото това ще спести време. В противоположен случай ще се наложи да изпразвате коша по-често.

Някои косачки за трева включват и спомагателни функционалности, които могат да повлияят на решението Ви коя косачка е вярната за Вас. Най-често срещана е функционалност мулчиране, с помощта на която тревата се раздробява на дребни късчета и се разпръсква по двора. Това обезпечава поддържане на почвата и по-добър напредък на тревата. Много от моделите включват и функционалности за сигурност, в това число предпазители и спешен стоп. Други имат сгъваема ръкохватка за по-лесно предпазване и функционалност странично изхвърляне. Трети косачки пък включват ел.старт и система за изключване при прегряване.



Източник на изображение: canva.com

Откъде да закупя?
Косачки за трева, а и доста други типове култивиран машини можете да намерите в един от най-големите онлайн магазини за машини в страната – onlinemashini.bg. В уеб страницата се оферират над 90 000 продукта на преференциални цени, като непрекъснато се обезпечават промоции на огромна част от продуктите.

Освен това броят на продуктите пораства всекидневно, тъй че да можете да изберете най-хубавия артикул за Вас. Всеки продукт включва фотоси, видео, механически параметри и детайлно изложение.

От Онлайн Машини можете да поръчате бързо и елементарно, като не е належащо да вършиме регистрация. Доставката се реализира до 3 работни дни до определен офис на пощальон или до персонален адрес. При спомагателни въпроси можете да се свържете с консултантите на онлайн магазина на посочения телефонен номер – 0876 170 044.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР