Корвета "Решителни" и вертолет AS 565 MB "Panther" от състава

...
Корвета "Решителни" и вертолет AS 565 MB "Panther" от състава
Коментари Харесай

Специално учение на български и американски военни в Черно море се проведе днес

Корвета "Решителни " и вертолет AS 565 MB "Panther " от състава на Военноморските сили (ВМС) участваха през днешния ден в взаимно обучение от вида PASSEX, заяви пресцентърът на Министерството на защитата.

То се организира в интернационалните води, в западната част на Черно море. Учението е в границите на Плана за българо-американска подготовка за 2020 година Участието на българските Военноморски сили е по покана от командването на Шести американски флот, отправена и до военноморските сили на Украйна, Турция и Румъния.

Снайперистите от Сухопътните войски покачват подготовката си за разнообразни задания

Целта на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост на военноморските сили на страни-членки на НАТО, да се усъвършенства взаимното съгласие и да се увеличи подготовката на екипажите на море.

Отработени бяха техники и процедури по тактическо маневриране, продан на данни за осветление на надводната и подводната конюнктура, както и отразяване на офанзивите на въздушен съперник.

От американска страна в учението взе участие ескадреният миноносец "Porter ", десантният транспортен съд "Oak Hill " и аероплан от морската патрулна авиация P-8 "Poseidon ". От румънска страна - фрегатата "Regina Maria ", а от Военноморски сили на Турция - корветата "Kinaliada " и аероплан от морската патрулна авиация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР