Корупцията в обществото ни започва тук, от децата. Те търсят

...
Корупцията в обществото ни започва тук, от децата. Те търсят
Коментари Харесай

Цитат на деня: Корупцията започва с тарикатите в училище

" Корупцията в обществото ни стартира тук, от децата. Те търсят способи да надхитрят системата и който е учил и се показва добре е осмиван като зубрач и натегач, а хитреците, които мамят на проби, са считани за герои. "

Това съобщи на пресконференци в Загреб президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която през февруари напуща поста си, откакто изгуби на изборите преди седмица. За провалянето ѝ оказа помощ и гласуването за известен реализатор, който отклони част от гласовете без късмет да победи.

Преди месец някогашният министър председател Иво Санадер, в чието държавно управление тя бе министър, бе наказан на 6 години затвор за приемане на 10 млн. евро рушвет, поради договорка в енергетиката. Грабар-Китарович твърди, че е била изолирана от групата, взимаща най-важните решения в държавното управление, и не е знаела за персоналната корупция на министър-председателя.

Корупцията е вкоренена в обществото ни, добави тя пред публицистите, само че стартира от класната стая. " Тя не е единствено в политиката. Днес е доста по-добре от преди, само че не е единствено в политиката. Много постоянно ние даже не осъзнаваме какво е корупция. Когато ходите на доктор, всеки носи цветя, бонбони и такива неща - станало е бит. Майка ми беше наскоро в болница и другари ме питат за какво не съм занесла нещо, тъй като медицинските сестри постоянно очаквали. Няма да вземам участие в такава корупция. Бих занесла кошница с плодове за Коледа, някакъв дребен коледен подарък... и толкоз. "

Грабар-Китарович добавя, че вярата ѝ е в младите хървати, отиващи по други страни, да се върнат и да донесат друг морал и работни традиции. Проучване на Евробарометър демонстрира, че 59% от хърватите споделят, че са наранени от корупция във всекидневието си, а 16% - че персонално са взели участие в предоставяне или искане на рушвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР