Корупцията убива държавата. Нужна е смяна на обществения модел. Трябва

...
Корупцията убива държавата. Нужна е смяна на обществения модел. Трябва
Коментари Харесай

Граждани от софийския район „Сердика“: Корупцията убива държавата

Корупцията убива страната. Нужна е промяна на публичния модел. Трябва да се стартира с възобновяване на българската страна. Това са част от мненията на жители от софийския регион „ Сердика “, които споделиха на среща с народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев и Христо Проданов и общинския консултант Николай Николов.
„ Голямата стъпка, която направи Българска социалистическа партия, е да подложи документа „ Визия за България “ на разискване в обществото “, сподели Жельо Бойчев и изясни: „ Правейки разбор, бранш по бранш, си дадохме сметка, че би трябвало да бъде заменен моделът на ръководство на страната. Да бъде заменен методът на действие на социално-икономическата политика, тъй като неравенствата в България растат”. „ Не може да бъде реализиран никакъв резултат без стопански напредък, претовареност, приходи и заслужено систематизиране на публичния запас “, съобщи той и добави: „ Затова желаеме връщане на страната в българската стопанска система. Искаме страната да поддържа българските бизнесмени, да им подсигурява достъп до финансиране, да застане зад тях при експорта. За постигането на това сме показали редица механизми “. Според него страната би трябвало да се върне, като един добър собственик, в ръководството на държавната благосъстоятелност и стопанската система, тъй като има доста запаси, които се крият в ефикасното ръководство и стопанисване.„ Провеждането на уравновесена и устойчива районна политика би трябвало да бъде ангажимент на българското държавно управление. Това е заложено в документа “, добави Бойчев.

Христо Проданов изясни, че „ Визия за България “ е идеологическа платформа, основана на база програмата на Българска социалистическа партия и Конституцията на България. „ Основните отговорности на страната към жителите, по Конституция, са гарантиране на здравето и образованието на хората, и тяхната сигурност. Върху това е основана и Визията. " - изясни той. „ Образованието, за нас от Българска социалистическа партия, е полезност и инвестиция в хората. Най-важният капитал е човешкият запас. Ето за какво предлагаме страната да влезе в своите функционалности и да сътвори равни благоприятни условия за всички свои деца. Не е заслужено децата на бедните родители от изоставащите райони да са лишени от достъп до качествено обучение, каквото имат децата на заможни родители в огромните градове. С държавна интервенция и поддръжка, би трябвало да преодолеем неравенството и неналичието на еднакъв старт в живота “, уверен е Проданов.

Друга тематика, на която се стопираха народните представители бе опазването на здравето, по която бе импортиран от „ Българска социалистическа партия за България “ избор на съмнение в Народното събрание. „ Ние, от Българска социалистическа партия, сме срещу този комерсиален модел, който оферират ГЕРБ и налагане на търговски връзки в опазването на здравето “, безапелационен е Бойчев.

„ Визия за България “ е план за спасяването на нашата страна. Важни са вашите оферти, с цел да допълним документа “, обърна се общинският консултант Николов към участниците в срещата. „ За нас тези срещи са доста значими, с цел да можем да обсъдим проблемите в обособените региони и квартали на столицата и да изградим нашата „ Визия за София “, сподели Николай Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР